Női kosár Ek: megnyerte első meccsét idegenben a Pécs

Vágólapra másolva!
2021.09.23. 20:02
null
17 ponttal győztek a pécsiek (Fotó: fiba.basketball)
A PEAC-Pécs kosárlabdacsapata megnyerte első mérkőzését a Lefkada ellen a női Európa-kupa selejtezőjében. A párharc győztese bejut az 1-es konferencia D-csoportjába, ahol az izraeli Neve David Ramla, a török Nesiba Aydin és a Kayseri–Sepsi összecsapás továbbjutója lesz az ellenfele.

 

A PEAC-Pécs a mérkőzés elején kezébe vette az irányítást, és nem is engedte el a végéig. A legszorosabb a harmadik negyed volt, az 17–17-re hozták, de a másik hármat megnyerte a magyar együttes.

A vége 90–63 lett a Pécsnek, A pécsiek legeredményesebb dobója Chelsea Keiana Nelson volt 18 ponttal, de tíz fölé jutott Wentzel Nóra (14), Tyaunna Marshall (13) és Kiss Virág is (12).

Csirke Ferenc csapata tehát remek helyzetből várhatja a visszavágót, amelyet jövő szerdán rendezik Pécsen.

Az EK selejtezőjében a PEAC mellett a Ludovika-FCSM Csata indul, a budapestiek péntek este fogadják a párharc első meccsén a svéd Umeát. Az UNI Győr Mély-Út és a DVTK a főtáblán kezdi meg majd a szereplését.

A női kosárlabda Euroligában a házigazda Sepsi izgalmas végjátékot követően 79–78-ra legyőzte a török Kayserit az immár tét nélküli zárómérkőzésen a női kosárlabda Euroliga sepsiszentgyörgyi selejtezőtornáján, melyről szerdán az Atomerőmű KSC Szekszárd jutott fel a főtáblára.

A bajnoki ezüstérmes tolnaiak kedden a Kayserit, szerdán pedig a házigazda erdélyieket verték, így már az utóbbi meccsen eldőlt, hogy megnyerték a háromcsapatos minitornát, és fennállásuk első euroligás szezonjára készülhetnek.

A törökök és a sepsiszentgyörgyiek az Európa-kupában folytatják a szereplésüket.

KOSÁRLABDA
NŐI EURÓPA-KUPA-SELEJTEZŐ
1. mérkőzés

Lefkada (görög)–PEAC-Pécs 63–80 (10–13, 13–24, 17–17, 23–26)

NŐI EUROLIGA-SELEJTEZŐ
A-CSOPORT (Sepsiszentgyörgy)
3. FORDULÓ

Sepsi SIC (romániai)–Kayseri (török) 79–78 (23–15, 13–16, 21–29, 22–18)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik