Kosárlabda: nagy sikert aratott a második HangTime

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 20:20
Másodszor invitálta baráti pattogtatásra szurkolóit, rajongóit Hanga Ádám, a Real Madrid kosárlabdázója a Városligetbe. Már a tavalyi rendezvény is nagy sikerrel zárult, most még többen látogattak ki a Hangtime-ra.
Hanga Ádám (jobbra) a Városligetben találkozott a szurkolóival (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Hanga Ádám (jobbra) a Városligetben találkozott a szurkolóival (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

A legóvatosabb becslések szerint is ezernél több ember fordult meg a több mint hét órán keresztül zajló rendezvényen, s ami meglepte a szervezőket, hogy másfél órával a kezdés előtt már sor áll a regisztrációs asztalnál.

Egy ilyen eseményen természetesen nagyon fontosak a gyerekek, hiszen ők a jövő letéteményesei, lehetséges nagy sportolói, így először a a Honvéd U13-as kis kosárlabdázóié volt a terep, akik bemutató edzésen vettek részt, de természetesen utána is nagy örömmel maradtak a folytatáson, főleg, mert a kötetlen játéké lett a főszerep, illetve játékos dobóversenyek kerültek lebonyolításra honvédos ajándékokért.

A nap fő eseményének lényegben a „King of the court”, azaz a Pálya királya elnevezésű viadal számított, amelyen két kategóriában előzetesen 16-16 regisztrált résztvevő vívhatott egy az egy elleni csatát három pontig. A játékosok között ugyanúgy láthattunk 11 éves kissrácot, mint a harmincas éveiben járó hölgyet, a győztesek pedig Real Madrid relikviákat vehettek át, de jutalmazták a legfiatalabb indulót és a legügyesebb női kosárlabdázót is.

A streetball mérkőzéseken Hanga Ádámot és csapatát is ki lehetett hívni, és játszhattak ellene a bátrak, majd a válogatott hátvéd maga is besegített az akrobatikus kosárlabda-bemutatónál, milliméter pontossággal löbbölte fel a labdát a szaltózó, repülő fogadó félnek.

S bár a rendezvény zárási időpontjának az este hat órát jelölték meg a rendezők, a kilátogatók nem engedték le a pályáról Ádámot, aki bőven „időn túli aláírás-osztogatásba” kezdett, mivel sokan több papírral, füzettel érkeztek, több ezer autogramot kellett adnia Hangának. Nem bánta, és talán ínhüvelygyulladás sem fogja gátolni mindezek után abban, hogy a magyar válogatott vezére legyen az augusztusi vb-selejtezőkön, majd a kölni Európa-bajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik