Kosárlabda: Maronka idén is jelentkezik az NBA-draftra

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 20:11
Könnyű döntés volt a fejlődése szempontjából a szerződéshosszabbítás a kosárlabdázó Maronka Zsombor számára, aki csütörtökön 2027-ig írt alá a spanyol Badalonához.

A 19 éves játékos az M4 Sport kosárlabda magazinjában hangsúlyozta: „senki sem gondolta, hogy ötéves hosszabbítást ajánl a klub.”„senki sem gondolta, hogy ötéves hosszabbítást ajánl a klub.”

A Naturtex-SZTE-Szedeák neveltje a hatodik idényét tölti Spanyolországban, és tavaly mutatkozott be az élvonalban.

Maronka – aki novemberben játszotta első mérkőzését a magyar válogatottban, amikor három pontot dobott Kaposváron a franciáknak – kiemelte, hogy nem sokat dilemmázott döntése előtt. Úgy fogalmazott, nem akar nagyon előre tekinteni, hanem évről évre fejlődni és kihozni a legtöbbet az adott idényből.

Tavaly úgy nyilatkozott, hogy ha lesz rá lehetősége, a nyáron jelentkezik az észak-amerikai liga (NBA) játékosbörzéjére, és azt tervezi, hogy az Egyesült Államokban folytatja a pályafutását. Erre kitérve azt mondta: idén nyáron is jelentkezni fog a draftra, és majd meglátja a csapatok visszajelzéseit. Hozzátette, hogy a helyzet ennek kapcsán nem változott, csupán a kivásárlási díja lett más.



(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik