K. B.
2022.12.01 13:33 Frissítve: 2022.12.01 13:58

Kosárlabda: kikezdett a hatvan körüli technikai igazgató a Sopron korábbi irányítójával

Varga Sára az előző idényt követően távozott a Sopron Basketből, amellyel tavasszal Euroliga-győzelmet ünnepelt. A 21 esztendős irányító Olaszországban, a Valdarnóban kezdte a mostani évadot, ám onnan hamarosan Spanyolországba igazolt, mivel a csapat hatvan körüli, családos technikai igazgatója kikezdett vele – derül ki a Kisalföld cikkéből.

Varga Sára tavasszal még az Euroliga-győztes Sopron Basket tagja volt (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

 

„Olaszországban úgy fogadtak, mint ugyan Euroliga-győztes, de azért tapasztalatlan irányítót, és ebben teljesen igazuk is volt. Sajnos a felkészülés elején megsérült a vállam, emiatt a csapatépítés fontos időszakában heteket kellett kihagynom, az edző pedig amúgy is – főleg az irányító poszton – a rutinosabb játékosok szerepeltetését preferálta. De nem ezért távoztam, megküzdöttem volna a helyemért, szerettem volna megmutatni, mire vagyok képes” – kezdte Varga Sára.

Kifejtette, távozásának nem szakmai, sokkal inkább személyes oka volt: „A csapat hatvan körüli, családos technikai vezetője megpróbált kikezdeni velem, pedig tudta, hogy otthon barátom van, kapcsolatban élek. Az eset után azt éreztem, mindenképpen távoznom kell onnan, lelkileg nagyon megviseltek a történtek. A férfit lefokozták, a következő szezontól pedig fel is függesztik, ha minden igaz. Az eseten már túl vagyok, sem rágondolni, sem pedig beszélni nem akarok erről soha többé. Ezt követően került képbe a spanyol másodosztályú Córdoba, oda igazoltam.”

Varga a Córdobában korábbi soproni csapattársával, Licskai Zsófiával játszik együtt: „Kislányként, utánpótlás-játékosként sok meccsen láttam, több autogramom is van tőle. Tudtam, hogy az előző évadban ott szerepelt, és amikor kiderült, hogy a Córdoba érdeklődik irántam, írtam neki. Akkor még nem tért vissza, de mire odakerültem, addigra már ő is aláírt. Ez azért sokat jelent, nagy segítség nekem, ő már perfekt spanyol. Nem állunk jól, nyáron is nagy volt a mozgás a csapatnál, mi ketten nemrég csatlakoztunk, ám szeretnénk előrelépni, benn maradni a másodosztályban.”

2022.12.29 23:09:09

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Most sokkal nagyobb szükség van példaképekre, mint korábban bármikor. A Fegyvernekyvel, Ocskayval kapcsolatban említett tulajdonságok egyre kevésbé tűnnek fontosnak, mindent átsző az üzlet, a rossz értelemben vett karrierizmus, a csillogó, álságos és felületes világ.

2022.12.27 23:37:35

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A nemzetközi mezőnyben mindenki elismeri őt.

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.