V. J. 2021.08.03 09:46

Kosár: Hanga Ádám meglátogatta a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát

A magyar válogatott kiválósága, az évek óta Spanyolországban légióskodó Hanga Ádám volt a Nemzeti Kosárlabda Akadémia vendége, aki Rátgéber Lászlónak köszönhetően betekintést nyerhetett az akadémia felépítésébe – írja az akadémia közleménye.

Hanga Ádám (Fotók: Nemzeti Kosárlabda Akadémia)

Jobban nem is kezdődhetett volna a 2021–2022-es idénye a Nemzeti Kosárlabda Akadémia tehetségei számára, ugyanis olyan vendég érkezett ugyanis hozzájuk, aki a legtöbbjük számára igazi példakép: a sokszoros válogatott, Euroliga-ezüstérmes Hanga Ádám, aki hosszú évek óta Spanyolországban légióskodik, s a nyári szünetben a Barcelonától a Real Madridhoz igazolt.

Bár a 32 éves játékos a feszített tempó miatt kevés időt tud itthon tölteni, nagy örömmel tett eleget Rátgéber László meghívásának menedzsere, Lóránt András, valamint a játékot idén befejező, 76-szoros válogatott Lóránt Péter kíséretében.

„Talán fel sem fogják a gyerekek, hogy milyen körülmények között dolgozhatnak, ha idekerülnek! Ide már tényleg csak tehetség kell! Elképesztőek a feltételek, Rátgéber László révén pedig olyasvalaki vezeti ezt az akadémiát, aki bejárta egész Európát, edzőként mindent elért, rendkívül sikeres szakember. Ha újra gyerek lennék, biztosan nagy örömmel jönnék ide, ugyanakkor hozzáteszem, nekem nem kellett sok ahhoz, hogy boldog legyek: elég volt egy labda és egy gyűrű. Olykor még gyűrű nélkül is elvoltam, sőt, ha nem volt labda, akkor anélkül gyakoroltam a dobómozdulatokat!” – fogalmazott Hanga Ádám.

„Nem boldogtalan, mert kiadott magából mindent! Adjatok ki magatokból ti is mindent!” – szólt a lelátón ülő gyerekekhez az Euroliga-győztes szakember, Rátgéber László.

„És élvezzétek, amit csináltok”, tette hozzá Hanga, majd vállalt egy kis dobóversenyt az akadémia növendékeiből összeállított leány, illetve fiú csapat ellen. Ezt követően bő negyedórán át járt a keze, készségesen írta alá az elé tett sztárkártyákat, cipőket, pólókat, majd több tucatnyi gyerek mellé állt oda egy-egy fotó erejéig – olvasható az akadémia beszámolójában, amelyből további részleteket is megtudhat!

Hanga Ádám a Nemzeti Kosárlabda Akadémia fiataljaival

 

2021.08.29 16:24:20

Kosárlabda MTI/SZ. R.

A férfi válogatott már a csoportkörben kiesett a debreceni U18-as világbajnokságon.

2021.08.01 10:40:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

A Milwaukee Bucks háttérstábjában nemzetközi játékosmegfigyelőként dolgozott meg a sikerért.