Gyász: elhunyt a kosaras, akit Chamberlain a legjobbnak tartott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.28. 19:56
null
Meadowlark Lemon 2010-ben (Fotó: Reuters)
Nyolcvanhárom évesen elhunyt Meadowlark Lemon, a Harlem Globetrotters legendás kosárlabdázója.


Meadowlark Lemon az arizonai Scottsdale-ben hunyt el vasárnap, a halál okáról nem adott tájékoztatást családja. A bohóchercegnek becézett korábbi kosaras karrierje csúcsán évente átlagosan 325 mérkőzésen lépett pályára a showműsorokat varázsoló Harlem Globetrottersben, amelynek 24 évig volt a tagja.

„Meadowlark volt a legszenzációsabb, legfélelmetesebb, leghihetetlenebb kosárlabdázó, akit valaha láttam. Mások szerint talán Dr. J (Julius Erwing) vagy Jordan volt az, de számomra Meadowlark Lemon.”

A fenti idézet minden idők egyik legjobbjától, Wilt Chamberlaintől származik, többet talán nem is kellene írni Meadowlarkról, de egy érdekességet azért megosztunk vele kapcsolatban.

A Harlem Globetrottershez 1954-ben csatlakozott. A következő évben Németországban egy rosszul sikerült gulyásleves miatt kihagyott egy meccset, ezt követően azonban saját számításai szerint megszakítás nélkül több mint 16 ezer meccsen lépett színre, 1980-tól már az általa alapított Bucketeers nevű gálacsapatban, majd a Shooting Stars nevű formációval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik