Férfi kosár-vb: Szerbia és Spanyolország is hibátlan teljesítménnyel ment tovább

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 16:38
null
Az olaszok 15 ponttal kaptak ki a szerbektől a D-csoport rangadóján (Fotó: AFP)
Lengyelország, Spanyolország, Szerbia és Argentína is három győzelemmel teljesítette az első csoportkört, így magabiztosan lépett a legjobb tizenhat közé a Kínában zajló férfi kosárlabda-világbajnokságon. A házigazda nem jutott tovább.

 

A szerdai mérkőzések közül az Olaszország–Szerbia és az Argentína–Oroszország mérkőzésen is a csoportelsőség volt a tét. A két találkozó közül utóbbi alakult jóval izgalmasabban: az oroszok az első és a negyedik negyedet is biztosan megnyerték, a kettő között viszont a dél-amerikaiak domináltak, akik a végjátékban ugyan többször is nehéz helyzetbe kerültek – az oroszok négyszer is két pontra felzárkóztak –, de az utolsó percben egyhuzamban dobott négy kosarukkal (kettő büntető volt) ránézésre simává tették a sikerüket (61–69).

Szerbia ezzel szemben az egész mérkőzést uralta Olaszországgal szemben a D-csoportban: az olaszok a mérkőzés első kosaránál, majd 10–8-nál vezettek, ezt követően viszont végig Bojan Bogdanovicsék voltak előnyben. Utóbbi egymaga 31 pontot dobott négy lepattanó és öt assziszt mellett – ezzel a meccs legeredményesebb játékosa lett (77–92).

Venezuela a házigazda Kína legyőzésével biztosította helyét a második csoportkörben, egyúttal a legjobb tizenhat között. Az ázsiaiak a 17–32. helyért folytathatják (72–59).

KOSÁRLABDA
FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, KÍNA
3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Elefántcsontpart–Lengyelország 63–80
Venezuela–Kína 72–59
B-CSOPORT
Dél-Korea–Nigéria 66–108
Oroszország–Argentína 61–69
C-CSOPORT
Puerto Rico–Tunézia 67–64
Spanyolország–Irán 73–65
D-CSOPORT
Angola–Fülöp-szigetek 84–81 – hosszabbítás után
Olaszország–Szerbia 77–92

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik