MTI/B. L. 2020.12.02 11:42 Frissítve: 2020.12.02 12:24

Férfi kosár NB I: A szezon végén kell értékelni – Lóránt Péter

Lóránt Péter, az Atomerőmű SE kosárlabdázója szerint az idény lezárulta után kell visszatekinteni arra, mennyi sportértéke van a férfi NB I jelenlegi idényének.

Lóránt Péter szerint a legfontosabb, hogy életben tartsák a sportágat (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A válogatott játékos az M4 Sport Sporthíradójában szerdán elmondta, a koronavírus-fertőzés után – ami miatt öt-hat napig komoly tünetei voltak, majd két hétig gyengének érezte magát – mostanra érte utol magát és tért vissza a betegséget megelőző erőállapota.

„Jelenleg nem az eredményességről szól az idény, a szövetség is változtatott a kiíráson: ha egy csapatnak van öt egészséges játékosa, akkor fiatalokkal kell feltölteni a keretet, nincs kibúvó. Azon van a hangsúly, hogy játsszunk” – mondta Lóránt, hozzátéve, hogy megérti azokat az egyesületeket is, amelyeknél eredménykényszer van, hiszen nem kevés pénzt költenek a fizetésekre, utazásokra.

„A szezon végén kell értékelni a történteket, most életben kell tartani a sportágat és annyi mérkőzést kell játszani, amennyit csak lehet” – mondta a center. A 35 éves kosaras azt ugyanakkor elismerte, nehéz úgy készülni, hogy ha egy játékos megbetegszik, őt három-öt hétre elveszíti a csapata.

Lóránt kérdésre elmondta, a magyar szövetség által bevezetett kötelező antitestteszteknél is fontosabb az, hogy mindenki csak a megfelelő és alapos orvosi kivizsgálások után térhessen vissza a pályára, mert a betegségnek komoly szövődményei lehetnek.

Az ASE hét mérkőzéséből ötöt megnyert az élvonalban.

2020.12.05 23:11:33

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. A leghűségesebb város dicséretes ötösre vizsgázott rendezésből.

2020.11.28 23:42:30

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A legjobb azonban az lenne, ha hamarosan már nem kellene plusz egészségügyi személyzetet, illetve logisztikusokat fogadni a kosárlabdacsapatok mellé, mert jelenleg nekik körülbelül ugyanannyi beleszólásuk van a keretek összetételébe, mint az edzőknek.

2020.11.20 18:27:52

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Azt mondták az orvosok, ha jól csinálom, lesz két, két és fél évem. Ennek januárban lesz két esztendeje.”

2020.11.16 09:10:20

Kosárlabda THURY GÁBOR

Horogdobás, zsákolás, légiós évek, Honvéd, Hanga – interjú a hetvenes klasszis kosarasával.

2020.10.03 14:10:27

Kosárlabda MTI/B. D. K.

Adam Silver úgy véli, az NBA-játékosok nem fognak szerephez jutni a nyári játékokon.