Férfi kosár NB I: A szezon végén kell értékelni – Lóránt Péter

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 11:42
null
Lóránt Péter szerint a legfontosabb, hogy életben tartsák a sportágat (Fotó: Nemzeti Sport)
Lóránt Péter, az Atomerőmű SE kosárlabdázója szerint az idény lezárulta után kell visszatekinteni arra, mennyi sportértéke van a férfi NB I jelenlegi idényének.

 

A válogatott játékos az M4 Sport Sporthíradójában szerdán elmondta, a koronavírus-fertőzés után – ami miatt öt-hat napig komoly tünetei voltak, majd két hétig gyengének érezte magát – mostanra érte utol magát és tért vissza a betegséget megelőző erőállapota.

„Jelenleg nem az eredményességről szól az idény, a szövetség is változtatott a kiíráson: ha egy csapatnak van öt egészséges játékosa, akkor fiatalokkal kell feltölteni a keretet, nincs kibúvó. Azon van a hangsúly, hogy játsszunk” – mondta Lóránt, hozzátéve, hogy megérti azokat az egyesületeket is, amelyeknél eredménykényszer van, hiszen nem kevés pénzt költenek a fizetésekre, utazásokra.

„A szezon végén kell értékelni a történteket, most életben kell tartani a sportágat és annyi mérkőzést kell játszani, amennyit csak lehet” – mondta a center. A 35 éves kosaras azt ugyanakkor elismerte, nehéz úgy készülni, hogy ha egy játékos megbetegszik, őt három-öt hétre elveszíti a csapata.

Lóránt kérdésre elmondta, a magyar szövetség által bevezetett kötelező antitestteszteknél is fontosabb az, hogy mindenki csak a megfelelő és alapos orvosi kivizsgálások után térhessen vissza a pályára, mert a betegségnek komoly szövődményei lehetnek.

Az ASE hét mérkőzéséből ötöt megnyert az élvonalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik