MTI 2017.08.14 13:26 Frissítve: 2017.08.14 14:47

Férfi kosár NB I: a PVSK a legjobb nyolc közé szeretne jutni

Az első nyolc közé jutás a célja a 2017–18-as bajnoki idényben a PVSK férfi kosárlabdacsapatának, amely négy új játékossal erősítette meg a keretét az új szezonra.


Az együttes hétfői idénynyitó, sajtónyilvános edzésén Csirke Ferenc vezetőedző arról beszélt, hogy a lehető legtöbb győzelmet szeretnék megszerezni a bajnokságban, s cél, hogy nagyszámú szurkoló látogasson ki a hazai mérkőzésekre. A szakember az MTI-nek elmondta: három idegenlégiós – a régi-új horvát center, Marino Sarlija, illetve Nebojsa Dukic és az amerikai irányító, Jabril Durham – érkezett, valamint a Körmendbe igazolt Halász Ákos helyére a legutóbb a Falcónál szerepelt Simon Kristóf szerződött Pécsre. Durham ugyanakkor egyelőre csak próbajátékon szerepel baranyai megyeszékhelyen.

Czerpán István, a klub elnöke az előző idényben megszerzett hatodik helyezést nagyon jó eredményként értékelte, ahonnan szavai szerint továbblépni nagyon nehéz.

„Sem az edző, sem a vezetőség nincs ellenére annak, hogy a magyar játékosok minél többet játszanak” – jegyezte meg a sportvezető.

A csapat első felkészülési mérkőzését szeptember 2-án, szombaton vívja majd a pécsi Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban, a horvát KK Vrijednosnice ellen. Bán Gábor, a csapatot működtető Kft. ügyvezetője a tréning előtt bejelentette, hogy a csapat neve PVSK-Panthersről PVSK-Veoliára változik.

 

2022.04.16 21:25:02

Kosárlabda BODNÁR ZALÁN, GYŐRI FERENC, LAKNER GÁBOR, PAPP BÁLINT, SZABÓ GÁBOR

A Margitszigettől Isztambulig sorra vesszük klubcsapataink világraszóló győzelmeit a legrangosabb nemzetközi sorozatokban.

2022.04.16 22:01:54

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. A piramis aljáról a csúcsra jutni gyakorlatilag lehetetlen.

2022.04.15 22:35:36

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Ha valaki, Török Zoltán megérdemelte, hogy az együttes, amelyet csaknem három évtizede istápol, olyan sikert érjen el, amilyet magyar kosárlabdacsapat még sohasem. Ha valaki, ő megérdemelte, hogy a diadal minden pillanatát most tényleg testközelből, a kispadról élhesse át, ott lehessen az időkéréseknél… Mint ahogy természetesen neki járt, hogy a híres-neves Ülker Aréna gyűrűjéről levágott háló a nyakába kerüljön.

2022.04.11 20:58:55

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Nem maradt hiábavaló a sok munka, a szomorú percek, az elveszített döntők, a problémák hada.