Sportrádió: A franciákat nehezebb legyőzni, mint a spanyolokat – Rátgéber

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.06.25. 16:00
null
Rátgéber László szerint a magyar női kosárlabda-válogatottnak helye van az olimpián (Fotó: Koncz Márton)
A Sportrádió interjút készített Rátgéber Lászlóval az Európa-bajnokságon remeklő magyar női kosárlabda-válogatottról. A neves szakember elmondta a véleményét az eddigi szereplésről, a franciák elleni délutáni bronzmeccsről, illetve a távoli kilátásokról.

 

„Ha valaki előre megmondja, hogy bronzmeccset játszunk az Eb-n, akkor azt mondjuk, hogy szenzáció, már kezdhetjük is. De nekem maradt hiányérzetem. Próbáljunk meg tükörbe nézni: szerencsénk volt a csoporttal. Jól játszottunk, amikor a szerbeket le kellett győzni. Első hely a csoportban, könnyebb ellenfél a negyeddöntőben – most azt hagyjuk, hogy mi történt a csehek ellen a végén. Valahol megnyertük azt a csatát, sima volt, aztán mégsem lett az.”

A PROGRAM
NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG
A 3. HELYÉRT
17.00:
Magyarország–Franciaország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

„Az elődöntőben jött Spanyolország, amely a leginkább verhető volt a belgákat és a franciákat is nézve. Kikaptunk, de úgy érzem, hogy maradt bennünk még. Nem tudtuk kihozni a legtöbbet a Határ, Kiss Virág, Goree hármasból. Torrens túl könnyen dobhatott kosárra, emellett rengeteg eladott labdánk volt. Ez nyilván összefügg azzal is, hogy nem tudtuk jól használni a három magas emberünket. Olyan dolgok történtek, amelyek bizonyítják, hogy ha jól játszunk, akkor döntőbe juthattunk volna. Nem kosaraztunk jól szombaton, persze ehhez kellett az agresszíven játszó spanyol válogatott is.”

„Labda nélkül kicsit határozottabban, szervezettebben, gyilkos ösztönnel kellene játszani. A legtöbben arról a játékosról beszélnek, aki kidobja a labdát a pályán kívülre, de az esetek nyolcvan százalékában nem az a hibás, aki eldobja a labdát, hanem az, aki rossz helyre mozog labda nélkül.”

„A franciákat nehezebb legyőzni, mint tegnap a spanyolokat. Habár a bronzmeccsek mindig furcsák, és ott igazából nincs favorit, mert ez a csalódott csapatok találkozója. Viszont a bronz és a negyedik hely között óriási a különbség.”

„Óriási cél az olimpiai selejtező. Még erősebbek, jobbak leszünk, mire eljön ez a torna, és szerintem ennek a válogatottnak az olimpián a helye.”

A TELJES BESZÉLGETÉST ITT HALLGATHATJÁK MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik