Férfi kosár Eb: Nagyon örülök, hogy itt lehetek – Hopkins

Vágólapra másolva!
2022.09.05. 20:16
null
Mikael Hopkins nagyon örül, hogy ott lehet az Eb-n (Fotó: Árvai Károly)
A franciák elleni szoros vereség után hétfőn pihenhetett a magyar kosárlabda-válogatott, amelyre még kedden Litvánia, szerdán Németország vár Kölnben – immár legmagasabban jegyzett játékosa nélkül.

Nem úgy alakultak a dolgaink vasárnap este Kölnben, ahogy szerettük volna, pedig legszebb álmaink megvalósulásához is közel álltunk, hiszen egy perccel a zárás előtt még a vezetés átvételéért harcoltunk az NBA- és Euroliga-sztárokkal teletűzdelt olimpiai ezüstérmes franciák ellen.

Aztán a végjátékot nem sikerült megnyernünk, valamint nemcsak erre, hanem az egész tornára elveszítette a magyar válogatott a legjobbját, Hanga Ádámot, aki a reményt hozó csodálatos triplája után rásérült fájós combjára, és az utolsó, döntő másodperceket már csak a kispadról figyelhette. Végül a vereség azt is jelentette, hogy hiába van még két játéknap, a bosnyákok szlovénok elleni bravúrgyőzelme olyan helyzetet teremtett, hogy már matematikai esélyünk sincs továbbjutni a csoportból.

„Csalódott voltam vasárnap este, eddig ez volt a legszorosabb mérkőzésünk az Európa-bajnokságon, és nagy szó lett volna a győzelem – különösen egy olyan válogatott ellen, mint Franciaország – mondta Mikael Hopkins, a mieink centere, aki 10.3 pontot és 5.3 lepattanót átlagolt az eddigi három meccsen. – Úgy gondolom, védekezésben és támadásban is jól teljesítettünk, és ez biztató lehet a litvánok elleni mérkőzés előtt. Sajnos már nem juthatunk tovább a csoportunkból, de iszonyatosan erős a mezőny, amelyben mi számítunk kis csapatnak. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy itt lehetek, együtt küzdhetek a csapattársaimmal, és rengeteg tapasztalatot szerzünk.”

A végtelenül szerény és szimpatikus honosított kosárlabdázó arra is büszke, hogy olyan ellenfelekkel nézhetett farkasszemet, mint a franciák Minnesota Timberwolvesban szereplő lepattanókirálya, Rudy Gobert, de Hopkins nem csak őt emelte ki, mert eddig kivétel nélkül nagyszerű kosarasokkal találkozott, akikkel megtiszteltetés volt megküzdenie. Az amerikai születésű 29 éves kosaras nem felejtette el megemlíteni, mennyire sokat jelentett neki és a csapat számára a magyar szurkolók lelkes buzdítása.

„A saját teljesítményemet nem szeretném túlragozni, mindig igyekszem azt tenni a pályán, amire a csapatnak szüksége van – folytatta Hopkins. – Persze fontos számomra, hogy jól játsszak, itt van előttünk az új évad, ritmust kell találni. Igazán izgalmas NBA-játékosok ellen szerepelni, ez óriási motivációt jelent számomra.”

A magyar válogatottra kedden a szintén nyeretlen litvánok várnak, Mikael Hopkins szerint egyik csapat sem szeretne győzelem nélkül hazamenni a tornáról, persze a feladat még nehezebbnek tűnik Hanga Ádám nélkül. A center ezen szavai után néhány perccel sikerült a baltiak két sztárjával, Domantas Sabonisszal és Jonas Valanciunasszal összefutni, akiknek már csak a sportszerűség okán is sok szerencsét kívántunk, mire előbbi csak annyit felelt: „Szükségünk lesz rá...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik