Kosárlabda: film készült a leukémiát legyőző Gereben Lívia történetéből

Vágólapra másolva!
2020.12.23. 11:38
null
Részlet a filmből: Tihany Viktor interjúja Gereben Líviával a nagyszülők házában
„Amíg a vérem hajt!” címmel dokumentumfilm készült a tavaly májusban leukémiával diagnosztizált Gereben Lívia történetéből, amit december 24-én, este 20 órakor mutat be az M4 Sport.


„Rengeteg segítséget kaptam, mialatt küzdöttem a betegséggel, most pedig remélem, hogy ez a film lesz segítség azoknak, akik hasonlóan nehéz helyzetbe kerültek”
– mondta a hirado.hu-nak Gereben Lívia válogatott kosárlabdázó, akinél másfél évvel ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak.

Nem túlzás, egy ország aggódott a mindig mosolygós fiatal lányért, akinek sikerült legyőzni a betegséget, és Gereben Lívia idén ősszel visszatért a pályára. Történetéből most dokumentumfilm készült „Amíg a vérem hajt!” címmel, amelyet december 24-én este 20 órakor mutatnak be az M4 Sporton.

Gereben Lívia 2019 májusában tudta meg, hogy kezdődik élete legnehezebb mérkőzése, de ahogy a pályán sem szokott, ezúttal sem hátrált meg.

„Gyerekkorom óta az volt bennem, hogy mindig küzdjek azért, amit el szeretnék érni. Bevallom, nekem meg sem fordult a fejemben, hogy baj lesz… tudtam, hogy nekem meg kell gyógyulnom! A családom annyira szeret, nem hagyhatom el őket, nem hagyhatom, hogy magukra maradjanak. Bennem óriási az élni akarás – mondta a 21 éves sportoló, aki nem tagadja, meg is változtatta a betegség. – Azokat a problémákat, amiket korábban annak tekintettem, most már nem látom problémának. Tudom, hogy az igazi baj az, ha valaki nem egészséges. Sok mindent átértékeltem és másképp látok. Most már ráadásul két születésnapom van. November ötödike az igazi, október nyolcadika pedig az a nap, amikor megkaptam anyukám őssejtjeit, ami esélyt adott az életre. Ugyanakkor nem csak a családom állt mellettem, rengeteg ember segített. A sorstársaimnak akartam erőt adni, és szerettem volna, ha tudják, hogy a legrosszabb helyzetekből is fel lehet állni, ezt szerettük volna hangsúlyozni a dokumentumfilmmel, úgy érzem, ez sikerült. Őszintén hiszek abban, hogy a történetem elmesélésével segíthetek!”

A dokumentumfilmet az M4 Sport munkatársai, Péter Ágoston, Kulcsár András, Németh Gábor és Tihany Viktor készítették. Az elmúlt évek egyik legtehetségesebb női kosárlabdázójának történetét idén nyáron kezdte el forgatni a közszolgálati sportcsatorna stábja. Az 52 perces filmben a sportoló mellett a családtagok, csapattársak és a barátok is megszólalnak. Lívia határtalan optimizmusa, küzdeni tudása és a család összetartó ereje került a film középpontjába. Gereben Lívia a betegség diagnosztizálása után egy évvel már csatlakozhatott a válogatott edzőtáborához, 2020 őszén pedig újra pályára léphetett az élvonalban.

A dokumentumfilmről, illetve forgatásról további részleteket itt olvashat!

Amíg a vérem hajt! – Gereben Lívia története december 24-én este 20.00 órától látható az M4 Sporton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik