Kosárlabda: pécsi legendákról nevezték el az NKA pályáit

Vágólapra másolva!
2018.12.01. 20:05
A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét kapták a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái szombaton a baranyai megyeszékhelyen működő intézmény szombati ceremóniáján.

Az eseményen elhangzott: az akadémia első centerpályája a tragikus buszbalesetben elhunyt Fűzy Ákos (1963–2013) kosárlabdaedző nevét viseli szombattól. A második pályát Egyed Mihály (1931–2011) testnevelő tanárról és kosárlabdaedzőről, a harmadikat pedig a PVSK női kosárlabdacsapatának örökös kapitányáról, a szintén közlekedési balesetben tragikusan fiatalon életét vesztő Horváth Judit (1963–1997) háromszoros magyar bajnok irányítóról nevezték el.

A méltatásokat követően Rátgéber László mesteredző azt mondta: a névválasztások célja, hogy ezeken a pályákon játszó és nevelkedő gyerekek azokat az erkölcsi és szakmai normákat kövessék, mint Fűzy Ákos, Egyed Mihály és Horváth Judit.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a többi között arról beszélt, hogy ez a három név egy „nagyszerű program” kapcsán, egy helyen jelenik meg. A ceremónián a Nemzeti Kosárlabda Akadémia aranyjelvényével Rappai Gábort, az akadémia felügyelő bizottságának elnökét tüntették ki. Az elismerést Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára adta át.

A névadó ceremónia előtt Szentpáli Bence, az akadémia juniorcsapatának súlyos betegségben idén júliusban elhunyt játékosa tiszteletére emlékpadot és vitrint avattak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik