Kosár: szurkoljunk együtt a magyar kosarasoknak az Eb-n!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.10. 17:57
null
Képünk illusztráció!
Egy évvel ezelőtt fantasztikus sorozatot bemutatva, veretlenül jutott ki az Európa-bajnokságra a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese nem csupán 18 éves rossz sorozatot tört meg – Magyarország 1999-ben szerepelt legutóbb kontinenstornán –, hanem a sportág nemzetközi térképére helyezte a magyar férfi-kosárlabdázást.

Természetesen sok-sok kosárrajongó örült az eredménynek, hát még annak, amikor kiderült, a válogatott Erdélyben, a szomszédos Kolozsváron vívhatja meg az Európa-bajnoki meccseit. Így aztán rengetegen személyesen is jelen lehetnek a történelminek is mondható szerepléskor, s ha már ott vannak, világsztárok sorát nézhetik meg élőben.

Ugyanis a magyar válogatott a házigazda Románia mellett a világ közvetlen élvonalába tartozó, NBA-játékosok sorát felvonultató Spanyolországgal és Horvátországgal, valamint a szintén nagyon erős Montenegróval és Csehországgal csatázik a nyolcaddöntőbe jutást jelentő első négy hely valamelyikéért.

Nem vitás, vétek lenne kihagyni a magyar férfiválogatott Európa-bajnoki fellépését, pláne így, hogy szomszédos ország a rendező.

Az augusztus 31-én kezdődő Európa-bajnokság magyar érdekeltségű mérkőzéseire a hazai felkészülési tornákon, valamint interneten lehet jegyeket vásárolni.

A magyar szurkolóknak a szervezők külön szektorokat biztosítanak a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a román szövetség egyeztetéseinek köszönhetően. Fontos, hogy ezekbe a szektorokba csak a lenti linken lehet jegyet vásárolni.

A magyar válogatott Eb-meccsei
Szeptember 1., 14.00: Magyarország–Horvátország
Szeptember 2., 14.00: Montenegró–Magyarország
Szeptember 4., 14.00: Magyarország–Csehország
Szeptember 5., 19.30: Románia–Magyarország
Szeptember 7., 16.15: Magyarország–Spanyolország​

Jegyek a férfi kosárlabda Eb-re (FIBA EuroBasket 2017): www.eventim.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik