Férfi kosár Euroliga: Bamberg- és Galata-siker a rajton

ZSIVERA GÁBORZSIVERA GÁBOR
Vágólapra másolva!
2013.10.16. 23:44
Ma este két meccsel elkezdődött férfi Euroliga szezon. Az erőviszonyok átrendeződése máris érezhető volt, miután a török bajnok Galatasaray könnyedén verte meg idegenben az olasz aranyérmes Sienát, a német bajnok Bamberg pedig két vállra fektette a francia ezüstérmes Strasbourgot.

B-csoport
Brose Baskets Bamberg (német)–Strasbourg (francia) 84–70B-csoport
Brose Baskets Bamberg (német)–Strasbourg (francia) 84–70

Chris Fleming együttese el tudta viselni az esélyesség terhét és a sérült Novica Velicskovics nélkül is szinte végig vezetve gyűrte le a francia bajnokság tavalyi második helyezettjét, a Strasbourgot. A friss Európa-bajnok szakvezető, Vincent Collet harcba küldhette mindkét Eb-győztes tanítványát, Antoine Diot-t (12 pont, 4 gólpassz), aki sérülésből épült fel és Alexis Ajincát, aki a maga 19 pontjával bőven hozta, ami tőle elvárható, ám csapatként sokkal jobb volt a második negyedet 27-8-ra nyerő Brose Baskets.

A hazaiaknál a szlovák Anton Gavel (16 pont, 6 gólpassz) remekül irányított, az új szerzemény, Jamar Smith pedig azonnal megszórta magát (19 pont, 9-ből 8-as mezőnymutatóval), lepattanózásban ráadásul 37-23-ra nyert a német bajnok, mely a 220 centis Ajincának összesen 1 lecsorgó labdát engedett elhozni ezen a derbin.

C-csoport
Montepaschi Siena (olasz)–Galatasaray (török) 75–84

A Carlos Arroyo irányította török aranyérmes kissé nehézkesen, de esélyeshez méltóan kezdett, s a nagyszünetben már kétszámjegyű fórral rendelkezett, majd a fordulás után már nem is nézett vissza és megszerezte a számára igencsak fontos idegenbeli győzelmet, pedig Nathan Jawait csak nagyon korlátozott szerepben tudta játszani Ergin Ataman mester. Hiába állt csapata élére a tavalyi olasz döntő MVP-je, Daniel Hackett, egyedül kevés volt ahhoz, hogy a friss olasz Szuperkupa-győztes Siena szorongatni tudjon a végjátékban, így korán nehéz helyzetbe kerülhet a nyáron újabb komoly változtatásokon áteső Montepaschi, amely tavaly öt vereséggel fejezte be Euroliga-szereplését, és most is egy hazai kudarccal indított.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik