A magyar válogatott Görögország ellen megkezdi a lettországi „táncot”

Vágólapra másolva!
2009.06.07. 11:45
Miközben legjobb kézilabdázóink vagy vízilabdázóink esetében megszokott, hogy egymást követik a világversenyek, és hogy ezek elképzelhetetlenek nélkülünk, egy másik, nálunk szintén népszerű labdajátékban már annak is nagyon kell örülnünk, hogy két kimaradt ciklus, azaz hat szűk esztendő után újra tagja az Európa-bajnokság mezőnyének Magyarország. A kosárlabdáról van szó, azon belül a női szakágról, mert a férfiak még régebben jártak a kontinentális seregszemlén: legutóbb 1999-ben. A mieink ma Görögország ellen kezdik meg szereplésüket Lettországban.
Vajda Anna (balra) és társai ma megkezdik a szereplésüket Lettországban
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Vajda Anna (balra) és társai ma megkezdik a szereplésüket Lettországban
Vajda Anna (balra) és társai ma megkezdik a szereplésüket Lettországban
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Vajda Anna (balra) és társai ma megkezdik a szereplésüket Lettországban

NŐI KOSÁRLABDA EB 2009

Szavazás

Ön szerint hogy szerepel majd a magyar csapat a női kosárlabda Eb-n?

Szavazatok száma: 1184

Nem jut tovább a csoportból
39 % (463)
A középdöntőig jutnak a lányok
22 % (255)
A legjobb nyolc csapat között leszünk
21 % (245)
Az elődöntő jelenti a végállomást
5 % (59)
Ezüstérmet szereznek a lányok
1 % (13)
Aranyérmes lesz a Rátgéber-csapat
13 % (149)
A magyar női kosárlabda válogatott ma délután Liepajában Görögország ellen megkezdi szereplését a Lettországi Európa-bajnokságon.

Nagy dolog ez attól a válogatottól melynek 12 fős keretében csak három 190 centinél magasabb játékos található. És nagy dolog ez egy olyan országtól, ahol „szökőévente” születnek olyan hölgyek, akikből később alkatukból adódóan kiváló center, vagy magasbedobó lehet (anélkül semmire sem megy egy csapat).

Márpedig Rátgéber László válogatottjában vannak ilyen játékosok: a nemzetközi szinten is klasszisnak számító Vajda Anna, a hatalmas tehetségnek tartott Krivacsevics Tijana, vagy az Euroligában és a hazai bajnokságban is remek idényt produkáló Horti Dóra.

És akkor még nem szóltunk a kis emberekről, Fegyverneky Zsófiáról, Németh Bernadettről vagy éppen Honti Katáról – közülük bárki képes lehet arra, hogy eldöntsön egy-egy meccset. Na meg persze Vida Anna, Horváth Zsuzsa, Bujdosó Nóra és a többiek (csupa lelkes, szerethető játékos) is sokat hozzátehetnek a mieink szerepléséhez az Európa-bajnokságon.

Az Európa-bajnokságon melyen első ránézésre egész jó sanszunk van arra, hogy valami kiugró eredményt érjünk el, mert a csoportunkból például senki sem tűnik verhetetlennek (még akkor sem, ha a lengyelek és a lettek ellen nem feltétlenül számítunk favoritnak).

Az első ellenfél ma Görögország lesz. Semmit nem szabad elkiabálni, de a görögök ellen mi vagyunk az esélyesek.

A csapat jelentős része a nem túl acélos görög bajnokságban játszik. Egyik legjobbjuk az Euroliga-rutinnal is rendelkező, korábban a Ros Casares Valenciában, jelenleg pedig a cseh USK Prahában játszó bedobó, a 30 éves Evantia Maltsi, aki a Connecticut Sun játékosaként a tengerentúli profi bajnokságban, a WNBA-ben is megfordult. Rajta kívül csak a szintén bedobó Lolita Limoura játszik külföldön, Olaszországban.

A görög csapat legmagasabb játékosa a 192 centis center, Effrosyni Vlachou.

A mérkőzés idő szerint 14.45 órától kezdődik, a találkozót nyomon követhetik élő szöveges tudósításunkból!

RÁTGÉBER LÁSZÓ SZÖVETSÉGI KAPITÁNY A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN NYILATKOZIK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGGAL KAPCSOLATOS VÁRAKOZÁSAIRÓL!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik