Elcsalták Rátgéberék orosz döntőjét: a bíróság törölte a meccset

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.05.07. 16:24
Rátgéber László meglepő hírrel szolgált: a Szpartak Moszkva edzője elárulta, egy független bíróság érvénytelenítette az orosz bajnokság mindent eldöntő meccsét, mivel a Jekatyerinburg bírói csalással nyerte meg a találkozót. A magyar válogatott kapitánya azt is elmondta, hogy külön szponzorokat von be a nemzeti csapat működtetésébe.
Rátgéber László elmondta, érvénytelenítették a meccsüket
Fotó: Mirkó István (archív)
Rátgéber László elmondta, érvénytelenítették a meccsüket
Rátgéber László elmondta, érvénytelenítették a meccsüket
Fotó: Mirkó István (archív)
Rátgéber László elmondta, érvénytelenítették a meccsüket

Az Euroliga-győztes Szpartak Moszkvával az orosz bajnoki döntőt 2–1-re elbukó Rátgéber meglepő hírrel szolgált a finálé utóéletéről.

„Az orosz szövetség illetékes bizottsága közölte, hogy múlt kedden a mindent eldöntő jekatyerinburgi meccset a bírók elcsalták. Hét súlyos tévedést állapítottak meg a kárunkra, amelyből kettő az utolsó percben esett, az ellenfél győztes kosara például lépéshiba után született. A játékvezetők három hónapos eltiltást kaptak. Ma egy független sportbíróság érvénytelenítette a döntő végeredményét, ezt a Jekatyerinburg természetesen azonnal megfellebbezte. Várom a fejleményeket...

Külön szponzorokat von be a júniusi Európa-bajnokságra készülő női kosárlabda-válogatott működtetésébe Rátgéber László szövetségi kapitány.

„Bár Sterbenz Tamás főtitkár tegnap megnyugtató híreket közölt a játékosok biztosításáról és a körülmények javításáról, mi kis belső menedzselésre szántuk el magunkat – nyilatkozta a szakvezető az MTI-nek a Győr közelében elköltött ebéd után. – A jövő héten ülünk le tárgyalni néhány támogatójelölttel, amelyek nem a szövetséget, hanem csak a női válogatottat akarják segíteni. A lányok egyébként azt kérték, hogy a következő héten Berényi János MKOSZ-elnök is látogasson el hozzájuk.”

A csapat egyik legjobbjának, a bokasérüléssel küszködő Vajda Annának az állapotáról a tréner annyit mondott, hogy a pécsi játékos nem tart a többiekkel a hét végi, csehországi túrára, de szerdán bekapcsolódik az edzésekbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik