Felelősségtudatos(ak) lettek – a válság ellenére rendezik meg az Eb-t

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2009.06.06. 20:27
Június 7. és 20. között Lettország ad otthont a 32. női kosárlabda Európa-bajnokságnak. Lettország, amellyel kapcsolatban egyre gyakrabban hallhatjuk, hogy a gazdasági válság nagy bajba sodorta, ennek ellenére megrendezi a kontinenstornát.
A gyönyörű Arena Riga ad otthont a döntőnek
A gyönyörű Arena Riga ad otthont a döntőnek
A gyönyörű Arena Riga ad otthont a döntőnek
A gyönyörű Arena Riga ad otthont a döntőnek

„Lettország az új leggyengébb láncszem”, „Veszélyben a régió Lettország miatt” – ilyen és ehhez hasonló címek virítanak a különböző internetes portálokon friss hírként. A hozzáértők egyöntetű véleménye szerint nagyon nagy bajban van a szintén EU-tag balti állam.

Ehhez képest most női kosárlabda Eb-t rendez.

Kollégámmal pedig első terepszemlénken azzal szembesültünk, hogy semmi sem utal nyomorra vagy legalábbis szegénységre. Persze – mondanák erre a hozzáértők, hiszen a válság jelei majd csak később mutatkoznak meg, csakhogy éppen ez a bizonyos pénzügyi világválság sodorta a gazdasági összeomlás szélére Lettországot (is).

Én mégis azt mondom, le a kalappal a „leggyengébb láncszem” előtt. Ugyanis ha másuk – például vagyonuk – nincs is már a letteknek, felelősségtudatuk és büszkeségük bőven van.

Hogy miért? Mert véghezviszik, amit vállaltak, és súlyos problémák ide vagy oda, nem hagyták cserben az európai kosarasszövetséget: nem mondták vissza a rendezést.
Lehet, hogy kicsit „fapados” lesz az Eb, de az eddig látott jelek biztatóak: úgy tűnik, mindenki és minden a helyén van, vasárnap elkezdődhet az európai női kosárlabda majd’ kéthetes csúcsrendezvénye.

A régióról – amelybe minket is beleértenek – pedig annyit, autóval 18 órányira van Liepaja Budapesttől. No meg 1430 kilométerre. Saját tapasztalat és friss.

Miként a lettországi levegő is, de az túlságosan is: a napsütés dacára mindössze tíz fokot mutatott a hőmérő, amikor pénteken a déli órákban megérkeztünk. Egyelőre ez itt az egyetlen baj, máskülönben minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve.
Reméljük, így gondoljuk majd június 20-án is. És hátha besegít ebbe a magyar csapat is.

Szavazás

Ön szerint hogy szerepel majd a magyar csapat a női kosárlabda Eb-n?

Szavazatok száma: 1184

Nem jut tovább a csoportból
39 % (463)
A középdöntőig jutnak a lányok
22 % (255)
A legjobb nyolc csapat között leszünk
21 % (245)
Az elődöntő jelenti a végállomást
5 % (59)
Ezüstérmet szereznek a lányok
1 % (13)
Aranyérmes lesz a Rátgéber-csapat
13 % (149)

Jó a hangulat a magyar csapat háza táján
Fotó: Czagány Balázs
Jó a hangulat a magyar csapat háza táján
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik