Szárnyal a címvédő Panathinaikoszt is legyőző, így veretlen Siena

Vágólapra másolva!
2008.02.28. 23:34
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga küzdelmeiben, a középdöntő harmadik fordulójában már a második vereségét szenvedte el a címvédő Panathinaikosz, amely a Siena otthonában kapott ki kilenc ponttal. Az olaszok így veretlenül állnak a D csoport élén, viszont a végső győzelem egyik nagy favoritjának számító görög együttes többet már nem nagyon hibázhat, különben óriási meglepetésre még a negyeddöntőbe sem jut be.
Haislip (Unicaja) varázsol a CSZKA Moszkva palánkja alatt
EFE
Haislip (Unicaja) varázsol a CSZKA Moszkva palánkja alatt
Haislip (Unicaja) varázsol a CSZKA Moszkva palánkja alatt
EFE
Haislip (Unicaja) varázsol a CSZKA Moszkva palánkja alatt

A Siena három negyedet is három-három ponttal tudott megnyerni, csak a második felvonást adták 21-21-re. Döntő volt, hogy a házigazdák három játékrészben is húsz pont fölött termeltek, míg ellenfelük három negyedben nem érte el a húsz pontot. Az olasz győzelemben döntő részt vállalt a 23 pontot szerző Bootsy Thornton. A vendégeknél a 20 pontig jutó Michael Batiste vitte a prímet: 7/7 kétpontos-kísérlet, 6/6 büntetőből, mindössze egyetlen rontott triplája. A csoport másik találkozóján a Partizan megszerezte első győzelmet, miután Belgrádban verték a török Efes Pilsen együttesét.

Az E csoportban idegenben nyert, így változatlanul veretlen a Tau Ceramica, a spanyol gárda a görög Arisz otthonában aratott sikert, meggyőző különbséggel. A Fenerbahce hosszabbításos mérkőzésen verte a Lietuvos Rytas csapatát.

A H csoport rangadóján a Real Madrid kínos vereségbe szaladt bele a remek és eredményes támadójátékot produkáló Maccabi Elite vendégeként: kiegyenlített első negyedet követően előbb tizenkét, majd hét pontot vertek riválisukra az izraeliek. Az első vereségüket elszenvedő spanyolok az utolsó játékrészben fele annyi pontot (25) szereztek, mint előtte három felvonás során. Az F csoportban izgalmasan alakult az Olympiakosz-Zalgiris összecsapás, amelyet 72-72-s mérkőzésállást követően a túlórában két ponttal a házigazdák nyerték. A görögöknek két vereséget követően ez volt az első győzelmük.

Nem a Panathinaikosz a középdöntő egyetlen rangos szenvedője, hiszen a görögökhöz hasonlóan a csoportkört 12/2-s mutatóval letudó CSZKA Moszkva, tavalyi döntős ellenfelük egy szűk - Roma - és egy sima - Barcelona - győzelmet követően elszenvedte első vereségét. Legyőzőjük a két zakót követően először nyertes spanyol Unicaja volt, amely majd’ tízezer néző előtt három negyed után már 58-46-ra vezetett. Nem sokáig, egészen pontosan eddig tartott a Roma remeklése (egypontos vereség Moszkvában, hazai győzelem az Unicaja ellen), mert Barcelonában alapos, 29 pontos verést kaptak az olaszok. A katalánok ezzel valami javítottak eddig gyengébb renoméjukon.

EUROLIGA, FÉRFIAK, KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ:

D CSOPORT:
Siena Panathinaikosz 84-75
Partizan Efes Pilsen 78-65
E CSOPORT:
Fenerbahce Lietuvos Rytas 95-91-h.u.
Arisz Tau Ceramica 69-87
F CSOPORT:
Olympiakosz Zalgiris 86-84-h.u.
Maccabi Elite Real Madrid 94-75
G CSOPORT:
Unicaja CSZKA Moszkva 72-67
Barcelona Roma 86-57
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik