A címvédő Panathinaikosz első sikere: nehéz szülés a Partizan ellen

Vágólapra másolva!
2008.02.21. 23:59
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroligában a középdöntő második fordulójának mérkőzéseit rendezték hétközben: a címvédő Panathinaikosz hazai győzelmével kiköszörülte az első fordulóbeli vereség ejtette csorbát, de a Partizan váratlanul csak nehezen adta meg magát Görögországban.
Kasun (Barcelona, középen) a moszkvaiak szorításában
EFE
Kasun (Barcelona, középen) a moszkvaiak szorításában
Kasun (Barcelona, középen) a moszkvaiak szorításában
EFE
Kasun (Barcelona, középen) a moszkvaiak szorításában
A D csoport első fordulójában a Siena hazai pályán 17 ponttal intézte el a csoportkört 6/8-s mutatóval legyűrő belgrádiakat, tehát olyan nagy ellenállásra a címvédő görögök sem számíthattak. Ezzel szemben nemcsak kiegyenlített volt a találkozó, hanem a vendégek meglepetésre a mérkőzés nagy részében még vezettek is.

Három negyedet is nyertek a szerbek, akiknek az előnye a záró rész előtt hét pont volt. Persze, a címvédő otthonában ez nem egy életbiztosítás. A rendkívül visszafogott Panathinaikosz annak köszönhette végül kétpontos győzelmét, hogy a vendégek az utolsó felvonásban mindössze kilenc pontra voltak képesek. A sikerből Vasszilisz Spanoulisz 20 ponttal, míg Michael Batiste kilenc ponttal és 12 lepattanóval vette ki a részét.

A csoport másik mérkőzésén a Siena hosszabbításban verte az Efes Pilsen gárdáját, így előbbiek őrzik veretlenségüket a középdöntőben.

Az E csoportban a Tau Ceramicának sikerült megnyerni a második összecsapását is, miután hazai pályán verték 19 ponttal az első fordulóban Görögországban győztes Fenerbahcét. Az Arisz viszont második találkozóját is elveszítette: a görögök ezúttal Litvániában szenvedtek tizenöt pontos, papírforma vereséget.

A F csoportban már nem nyeretlen a Zalgiris, illetve már nem veretlen a Maccabi Elite: az izraeli együttes 19 pontos vereséget szenvedett Litvániában. Viszont változatlanul hibátlan a Real Madrid, amely hazai pályán bizonyult jobbnak tíz ponttal a második vereségét is elszenvedő görög Olympiakosznál.

A G csoportban amilyen nehéz győzelemmel kezdett az előző kiírásban döntős CSZKA Moszkvában - 72-71 a Lottomatica Roma ellen -, olyan simán nyert a folytatásban egy jóval fajsúlyosabb együttes, nevezetesen a Barcelona ellen. Az oroszok sikere nem igazán forgott veszélyben, lévén tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattak, bár az utolsó negyednek csupán ötpontos előnnyel futhattak neki a házigazdák. Abban viszont tizenkét pontot vertek a védekezésben betliző vendégekre (24-12), így végeredményben simán hozták a meccset. A moszkvai gárdában David Andersen 20 pontot dobott és nyolc lepattanót szerzett, de nem sokkal maradt el tőle a 16 pontig jutó Ramunas Siskauskas sem. A katalánoknál Jaka Lakovic 11 pontjával csapata messze legeredményesebbje tudott lenni.

A csoport másik találkozóján az Unicaja második vereségét is elszenvedte: Barcelona után ezúttal Rómában kaptak ki.

EUROLIGA, FÉRFIAK, KÖZÉPDÖNTŐ, 2. FORDULÓ:

D CSOPORT:
Efes Pilsen Siena 76-79-h.u.
Panathinaikosz Partizan 67-65
E CSOPORT:
Lietuvos Rytas Arisz 89-74
Tau Ceramica Fenerbahce 103-84
F CSOPORT:
Zalgiris Maccabi Elite 101-82
Real Madrid Olympiakosz 80-70
G CSOPORT:
CSZKA Moszkva Barcelona 72-55
Roma Unicaja 75-67
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik