Félidőnyi csoda, dicséretes helytállás és vereség Sopronban

Vágólapra másolva!
2007.12.05. 19:51
Remek színvonalú, izgalmas mérkőzésen maradt alul az MKB-Euroleasing Sopron a CSZKA Moszvával szemben. Két perccel a vége előtt mindössze két ponttal vezettek a vendégek, de a világsztárok jól koncentráltak a döntő pillanatokban, és megnyerték a mérkőzést.
Gorbunováék (balra) nagyszerűen helytálltak, de a győzelem az oroszoké lett
Czagány Balázs
Gorbunováék (balra) nagyszerűen helytálltak, de a győzelem az oroszoké lett
Gorbunováék (balra) nagyszerűen helytálltak, de a győzelem az oroszoké lett
Czagány Balázs
Gorbunováék (balra) nagyszerűen helytálltak, de a győzelem az oroszoké lett

A CSZKA elképesztően erős játékoskerettel rendelkezik. Öt jelenlegi (Marija Sztyepanova, Olga Artyesina, Ilona Korsztyin, Jekatyerina Liszina, Irina Szokolovszkaja) és egy korábbi (a francia Edwige Lawson) Európa-bajnok mellett itt volt a legutóbbi kontinenstorna MVP-je (Amaya Valderomo) és a világ egyik legnagyszerűbb centere, a belga Ann Wauters. Sőt, a cserepadra is jutott két WNBA-s erősség Nicole Powell és Becky Hammon személyében.

A kilátások ellenére nagyszerűen kezdte a mérkőzést a Sopron. Albena Branzova két triplával nyitott, és ugyan a támadások befejezésével akadt probléma, mégis vezettek Székely Norbert lányai (12-6). A soproniak motiváltsága meglephette a vendégeket, akik fegyelmezetlenül kezdték a találkozót, Marija Sztyepanova öt perc után már három személyi hibát gyűjtött össze, edzője le is cserélte.

A negyed közepén összeszedte magát az orosz óriás és utolérte a magyar csapatot (14-15), de Eördögh büntetőivel egy negyed után a soproniak vezettek (20-17).

A palánk alatt egyértelmű volt a moszkvai fölény, Ann Wauters majdnem egy félidő alatt dupla-duplát ért el (14 pont és 9 lepattanó 20 perc alatt)! Ezt rengeteg lábmunkával és befutásokkal igyekeztek kompenzálni a hazaiak, akik fejben is nagyon „ott voltak”, jelzi ezt a félidei 100 %-os büntetődobási mutató. Mindez pedig összességében azt jelentette, hogy 39-35-ös soproni előnnyel fordultak a csapatok.

A harmadik negyed rajtján beragadt a magyar bajnok, a moszkvaiak 44-44-nél utolérték a soproniakat, majd el is húztak (44-52), és 56-66-nál megvolt a „tíz közte”. Wauters mellé felzárkózott a két amerikai, Powell és Hammon, míg soproni oldalon csak Olekszandra Gorbunova tartotta a lépést.

Az utolsó negyedre 59-66-tal indultak a játékosok, az MKB mindent megpróbált, és két perccel a mérkőzés vége előtt sikerült felzárkózni két pontra, de a CSZKA dobói jól koncentráltak a döntő pillanatokban, míg a soproniak elhibázták a támadásokat.

Az oroszok megérdemelten győztek 80-75-re, de mutatott játéka miatt a hazai csapat sem szégyenkezhet.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA

A CSOPORT, 5. FORDULÓ:
MKB-Euroleasing Sopron - CSZKA Moszkva (orosz) 75-80
(20-17, 19-18, 20-31, 16-14)
Sopron, 1500 néző
V: Janac (szlovák), Jovanic (bosnyák), Reiter (német)
Legjobb dobók: Gorbunova 20, Branzova 17/9, Horti 9, Honti 7/3, illetve Wauters 21, Artesina 13/6, Korsztyin 12, Powell 12/9, Hammon 11/3, Sztyepanova 11
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik