Ezúttal támadásban villogott, és biztosan győzött a férfiválogatott

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2007.08.03. 21:59
Meggyőző különbséggel győzte le a szlovák csapatot az Eb-pótselejtezőre készülő, Báder Márton nélkül pályára lépő magyar válogatott a férfi kosárlabda Pannon-kupa első mérkőzésén, amelyen a közönséget is maga mellé állította Szombathelyen Sztojan Ivkovics csapata. A mieink csak az utolsó negyedben engedtek ki valamelyest, de akkor is biztosan tartották a csaknem húszpontos előnyt.
Bencze Zoltán (labdával) 16 pontjával a legeredményesebb játékosa volt a magyar csapatnak
Unger Tamás
Bencze Zoltán (labdával) 16 pontjával a legeredményesebb játékosa volt a magyar csapatnak
Bencze Zoltán (labdával) 16 pontjával a legeredményesebb játékosa volt a magyar csapatnak
Unger Tamás
Bencze Zoltán (labdával) 16 pontjával a legeredményesebb játékosa volt a magyar csapatnak

CSAPATSTATISZTIKÁK

  • Mezőnybeli dobószázalék: 31/59 (53%), ill. 26/69 (38%)
  • Büntetők dobószázaléka: 14/19 (74), ill. 14/24 (58)
  • Lepattanók: 38, ill. 39.
Már a 3. percben időt kért a szlovákok szövetségi kapitánya, mert addigra már 9-1-es hazai előnyt mutatott a Savaria Aréna eredményjelző táblája. Akkor még csupán színházi visszafogottsággal tapsolt a csarnok lelátóját mintegy negyedrészt megtöltő publikum, ám amikor a mieink első pályára lépő cserejátékosa, Fodor Márton hanyag eleganciával, első labdaérintéséből feltette a gyűrűbe a labdát, már hangos morajlás hallatszott a nézőtéren.

Aztán amikor a vasi kedvenc, Németh István hatalmas „sapkát” osztott ki a palánk alatt magát egyedül érző Daniel Nováknak, már hosszú másodpercekig zúgott a vastaps a lelátón.

Látványosan játszott Sztojan Ivkovics együttese, s bár a szlovákok a B divízióban szerepelnek a kontinensviadalon, senki se higgye, hogy gyenge csapattal érkeztek Szombathelyre. A spanyol, a német, a dán, a belga, a svéd és a cseh ligából is hoztak légióst, s válogatottjuk szakmai koordinátora az a Stevan Tot, aki annak idején visszhangos sikereket ért el Zalaegerszegen.

Pont abban a műfajban tündökölt a magyar együttes, amely nem ment a múlt hét végén Tallinnban. Azaz támadásban alakítottak nagyot a fehér mezes játékosok.

Ellenben az Észtországban látott hatékony védekezés nem működött úgy, mint egy hete. Főleg a szlovákok két magas embere, Gabriel Szalay és Richard Lesko okozott gondot a hazai palánk alatt.

A nagyszünetre így is 15 pontos vezetéssel vonulhatott csapatunk, mert Németh a lefújás pillanatában jó tíz méterről küldte a labdát a gyűrűbe. Egy beszédes adat: ami a hárompontosokat illeti, az első félidőben 15 magyar kísérletből kilenc volt sikeres.

Bár a dobószázalék a továbbiakban nem volt ennyire kiemelkedő, hamar elhúzott 25 ponttal a magyar válogatott, s ezt követően könnyedébben vették a meccset a mieink és az ellenfél is.

Ügyelhettek a magyarok a látványra, Németh passzai, a gyors indítások, Horváth Zoltán zsákolásai mind-mind tetszettek a közönségnek, amelynek szimpátiáját maradéktalanul elnyerte nemzeti együttesünk.

Ez jól jön majd a hónap végén, hiszen ugyanebben a csarnokban játssza Eb-pótselejtezőjét a csapat a bolgárok ellen, akikkel szemben a jövő szombaton idegenben kezdi a sorozatot a jövő szombaton.

KOSÁRLABDA PANNON-KUPA, FÉRFIAK

MAGYARORSZÁG – SZLOVÁKIA 87–70(29–18, 25–21, 20–16, 13–15)
Szombathely, Savaria Aréna, 1000 néző
V: Pálla, Kapitány, Török R. (magyarok)
MAGYARORSZÁG: SIMON B. 13/3, NÉMETH I. 11/9, KÁMÁN 12/6, Horváth Z. 10, Czigler 2. Cs: Fodor M. 5/3, BENCZE 16, FERENCZ 11/9, Hendlein 7/3, Wittmann, Molnár A.
SZLOVÁKIA: Gavel 4, Gavlák 2, Novák 9/3, LESKO 20, SZALAY 13. Cs: Pesta, PANDULA 16/9, Sykora 4, Micka, Terlanda 2.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 9–1. 7. p.: 15–13. 9. p.: 26–15. 16. p.: 37–31. 25. p.: 66–44. 29. p.: 73–48. 32. p.: 76–60.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik