A magyar csapat 12 gólos győzelemmel kezdte a felkészülési tornát

Vágólapra másolva!
2009.03.04. 19:47
A szlovákok elleni júniusi vb-selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott 37–25-re legyőzte Szlovéniát az idei Pannon-kupa első mérkőzésén. A magyar csapatban a máskor kevesebb lehetőséget kapó játékosok (Mörtel Renáta, Sopronyi Anett, Vincze Melinda) jó játékkal és gólokkal hálálták meg a bizalmat a felkészülési torna első találkozóján.
Mörtel Renáta egy emelettel a szlovén fal fölött
Fotó: Czagány Balázs
Mörtel Renáta egy emelettel a szlovén fal fölött
Mörtel Renáta egy emelettel a szlovén fal fölött
Fotó: Czagány Balázs
Mörtel Renáta egy emelettel a szlovén fal fölött
A mérkőzés Szamoránsky Piroska két góljával kezdődött, majd a beállós után Görbicz Anita kezdte el termelni a gólokat, a 11. percben már negyedszer volt eredményes – igaz, ebből háromszor büntetőből.

A szlovénok az első félidőben öt gólig jutó Nusa Skutnik vezérletével próbálták tartani a mieink ritmusát, ami nem igazán sikerült nekik, mivel a 16. percben már 11–5-re vezetett a magyar csapat.

A félidő második felére kissé fellazult a magyar csapat védekezése, így a szünetig már nem nőtt tovább a különbség (20–14).

A második játékrészre Pastrovics Melinda helyett Herr Orsolya érkezett a magyar kapuba, akit Maja Zrnec hamar felavatott egy értékesített hétméteressel. A húszéves szlovén játékos ezt követően is többször betalált, magyar részről viszont Sopronyi Anett kapta el a fonalat, így a vendégek nem tudtak felzárkózni.

A 38. percben Herr végre túljárt a hetest lövő Zrnec eszén, olyannyira, hogy a kipattanó utáni ismétlést is kivédte. Sikerélménye azonban nemcsak a győri kapusnak, hanem szinte az összes magyar játékosnak volt, mivel majdnem mindnyájan betaláltak legalább egyszer.

A hátralévő időben Mörtel és Sopronyi mellett Vincze Melinda is több góllal bizonyította, hogy helye van a vb-selejtezőre, majd ezt követően az év végi kínai vb-re készülő magyar válogatottban. A vége 37–25 lett, folytatás pénteken 18 órától Miskolcon Svédország ellen.

NŐI KÉZILABDA

PANNON-KUPA
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 37–25 (20–14)
Ózd, 1500 néző. V: Oláh, Bonifert
Az eredmény alakulása. 2. p.: 2–0. 9. p.: 6–3. 15. p.: 10–5. 25. p.: 17–11. 30. p.: 19–14. 43. p.: 25–18. 50. p.: 30–21. 55. p.: 33–22
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 7/5
MAGYARORSZÁG: Pastrovics, Kovacsicz 3, Herr A., Görbicz 5 (4), Szamoránszky 3,Mörtel 3, Vérten 3, Csere: Herr O. (kapus), Tomori 1, Hornyák 2, Balogh B. 3, Sopronyi 6, Vincze 5, Bognár, Orbán 3, Cifra
SZLOVÉNIA: Zec, Irman 3, Varlecs 3, Pus, Skutnik 6, Cerenjak 2, Zrnec 7 (5), Csere: Pandzic (kapus), Mitrusevska, Breznik 3, Argenti, Prapotnik, Bojovics 1, Oven

MESTERMÉRLEG
Imre Vilmos: – Tizenkét góllal sikerült nyernünk, de ebből legalább hatot az ózdi közönségnek köszönhetünk. Fantasztikus volt a hangulat, a három újonc számára egészen biztos, hogy emlékezetes lesz a mai este. Láttam sok biztató megmozdulást, de az átlövő-eljesítményben maradtak hiányosságok.
Pori Primoz: –Csak rövid időszakokban tudtuk megnehezíteni a magyar csapat dolgát, de ilyen hangulatban még a vereség ellenére is élmény játszani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik