Piros trikót ért az időjóváírás Rodrígueznek

Vágólapra másolva!
2010.09.07. 18:23
null
Rodrígueznek sokat ért a gyorsasági hajrá során megszerzett harmadik hely (Fotó: Action Images, archív)
A spanyol Joaquin Rodríguez egy gyorsasági hajrá során szerzett két másodperces jóváírásnak köszönhetően a Vuelta 10. szakaszán átvette a vezetést összetettben honfitársától, Igor Antóntól. A keddi etapot a szintén spanyol Imanol Erviti nyerte meg.

 

A keddi szakasznak már nem vágott neki a Saxo Bank két kiválósága, Stuart O'Grady és Andy Schleck, mivel alkoholt fogyasztottak a verseny alatt, amit tilt csapatuk szabályzata.

A nap második gyorsasági hajrájában Joaquin Rodríguez szerezte meg a harmadik helyet, így az ezért járó két másodperces időjóváírással virtuálisan átvette a vezetést Igor Antóntól.

Elöl egy nagy szökevénycsoport haladt, amely a szakasz legkeményebb emelkedője, a Rat Penat előtt 11 főre olvadt.

Közülük a spanyol Imanol Erviti lépett el jó ütemben a többiektől, és végül 37 másodperces előnnyel elsőként ért célba. Az összetettben élen állónak járó piros trikó Igor Antónról Joaquin Rodríguezre került át, aki két másodperccel vezet honfitársa előtt, míg a harmadik helyen álló Vicenzo Nibalinak négy másodperc a hátránya.

VUELTA 
10. SZAKASZ, TARRAGONA–VILANOVA I LA GELTRÚ, 175 KM
1. Imanol Erviti Ollo (spanyol, Caisse d'Epargne) 4:13:32, 2. Romain Zingle (belga, Cofidis, le Credit en Ligne) 37 mp h., 3. Greg Van Avermaet (belga, Omega Pharma-Lotto) a. i.
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Joaquin Rodríguez (spanyol, Katyusa) 42:11:49 ó, 2. Igor Antón (spanyol, Euskaltel) 2 mp h., 3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) 4 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik