Nibali a végső győzelem kapujában

Vágólapra másolva!
2010.09.18. 18:42
null
Nibali (balra) 41 másodperces előnnyel várhatja az utolsó szakaszt (Fotó: Action Images – archív)
A spanyol Ezequiel Mosquera nyerte meg a Vuelta 20. szakaszát, de csak kilenc másodpercet tudott faragni a Vincenzo Nibalival szembeni hátrányán, így az utolsó, vasárnapi etap előtt az olasz áll az élen összetettben, mégpedig 41 másodperces előnnyel.

Az olasz Vincenzo Nibali nagy lépést tett afelé, hogy megnyerje a 65. Vuelta a Espanát. A Liquigas csapat 25 éves olasz kerekese ugyanis 41 másodperces előnnyel várhatja a spanyol körverseny utolsó szakaszát, miután a második helyen ért célba a mai, San Martín de Valdeiglesias és Bola del Mundo közötti, 172.1 kilométeres szakaszon.

A mai hegyi etapot Nibali fő riválisa, a spanyol Ezequiel Mosquera nyerte meg, de csak kilenc másodpercet tudott faragni az olasszal szembeni hátrányából. A két klasszis nagy csatát vívott egymással a 2250 méter magasan rendezett hegyi befutón.

Nibali még nem diadalmaskodott a három nagy körverseny (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta) egyikén sem, de most nagy esélye van a végső sikerre: ő lehet a Vuelta első olasz győztese 1990 óta.

 VUELTA
20. SZAKASZ, SAN MARTÍN DE VALDEIGLESIAS–BOLA DEL MUNDO, 172.1 KM
1. Ezequiel Mosquera (spanyol, Xacobeo) 4:45:28 óra
2. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) 1 mp h.
3. Joaquim Rodriguez (spanyol, Katyusa)                                                           23 mp h.
AZ ÖSSZETETTBEN
1. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) 85:16:05 óra
2. Ezequiel Mosquera (spanyol, Xacobeo) 41 mp
3. Peter Velits (szlovák, HTC-Columbia) 3:02 p h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik