Mark Cavendish elkapta a fonalat

Vágólapra másolva!
2010.09.10. 19:04
null
Cavendish nagy előnnyel ért a célba (Fotó: Reuters)
Mark Cavendish azok után, hogy csütörtökön első szakaszgyőzelmét aratta az idei Vueltán, a pénteki, 13. etapot is megnyerte. A brit sprinter mögött a norvég Thor Hushovd ért célba másodikként, míg az olasz Daniele Bennati harmadikként. Az összetett élmezőnyében nem történt változás, továbbra is a spanyol Igor Antón áll az élen.

Mindössze két harmadik kategóriás hegyet kellett megmásznia a mezőnynek a mai napon, így várható volt, hogy sprintbefutó dönt majd a végén.

Így is lett, mivel az ötfős szökevénycsoportot – amelynek hét és fél perc előnye is volt már – öt kilométerrel a vége előtt utolérték. A zöld trikó volt a tét, amelyet Mark Cavendish csütörtökön szerzett meg, miután először az idei Vueltán szakaszt nyert.

A brit elkapta a fonalat, ugyanis újra ő sprintelt a legjobban, a mögötte száguldó Thor Hushovdnak nem volt esélye megelőzni őt.

A zöld trikó mellett az összetettben élen állónak járó piros trikó sem cserélt gazdát, Igor Antón továbbra is 45 másodperccel vezet Vincenzo Nibali előtt.

 

VUELTA A ESPANA 
13. SZAKASZ, RINCÓN DE SOTO–BURGOS, 196 KM
1. Mark Cavendish (brit, Team HTC-Columbia) 4:50:18
2. Thor Hushovd (norvég, Cervélo Test Team) a. i.
3. Daniele Bennati (olasz, Liquigas-Doimo) a. i.
   
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Igor Antón (spanyol, Euskaltel-Euskadi) 51:37:45
2. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas-Doimo) 45 mp
3. Xavier Tondo (spanyol, Cervélo Test) 4 mp

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik