Kerékpár: Primoz Roglic lett az év legjobb kerékpárosa

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2020.12.04. 09:31
null
A díjat egy nemzetközi zsűri ítélte oda Roglicnak (Fotó: AFP)
A szlovén Primoz Roglic nyerte az esztendő legjobb kerékpárosát illető Vélo d'or trófeát.


A 31 évesPrimoz Roglic – aki először érdemelte ki a díjat – júniusban győzött a szlovén bajnokságon, majd az augusztusban újrainduló nemzetközi kerékpáros szezont végigversenyezve megnyerte a Tour de l'Aint, azután az összetett éléről kényszerült feladni a Critérium du Dauphinét.

A Tour de France-elsőséget drámai körülmények között az utolsó előtti szakaszon, az egyéni időfutamon vesztette el fiatal honfitársával, Tadej Pogacarral szemben. Ez azonban nem törte meg a lendületét: októberben pályafutása során először diadalmaskodott az öt legrangosabb egynapos viadal, a Monumentumok egyikén, emlékezetes győzelmet aratott a Liege-Bastogne-Liege-en, s az idény zárásaként megvédte címét a Vuelta a Espanán. Teljesítményével az élen zárta a nemzetközi szövetség (UCI) ranglistáját 2020-ban.

Az 1992-ben alapított Vélo d'or-díjat a Vélo Magazine szaklap ítéli oda. A legjobb teljesítményt nyújtó kerékpárost egy újságírókból álló nemzetközi zsűri választja meg, és amint azt Roglic a L'Équipe-nek nyilatkozva leszögezte: éppen ezért jelent neki nagyon sokat, hogy megkapta a rangos elismerést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik