Kerékpár: előkerült egy felvétel Bernal borzalmas balesetéről – VIDEÓ

Vágólapra másolva!
2022.02.08. 14:35
null
Bernal időfutam-kerékpárral szenvedett balesetet (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, két héttel ezelőtt súlyos balesetet szenvedett a 25 éves kolumbiai kerékpáros, Egan Bernal, a 2019-es Tour de France és a 2021-es Giro d'Italia győztese, amikor hazájában edzés közben nagy sebességgel nekiütközött egy, az út szélén álló busznak. A balesetről eddig nem került nyilvánosságra videófelvétel, hétfőn azonban kiderült, egy térfigyelő kamera rögzítette az ütközést.

A nem túl jó minőségű felvételen látható, ahogy a speciális időfutam-kerékpárjával gyakorló Bernal nagy sebességgel, fékezés nélkül száguld neki az útra rálógó álló busz hátuljának.

A BALESET PILLANATAI

A baleset után a kolumbiai bringást azonnal kórházba szállították, s többször is megműtötték: az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket, és összesen 18 csonttörést diagnosztizáltak. A múlt héten a bringás még egy nyaki csigolyaműtéten is átesett.

Bernalt a baleset után hétfőn engedték haza a kórházból, rehabilitációja hosszú hónapokat vesz majd igénybe, egyelőre még nem tudni, hogy mikor térhet vissza – ha egyáltalán sor kerülhet erre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik