Csupasport: BMX-pályát épített kertjében az olimpikon

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.02.24. 18:07
Címkék
Sportágában az ausztrál Logan Martin az egyik legtehetségesebb, Tokióban is éremesélyesként indul, de a sikeres felkészüléshez a járvány alatt saját pályát kellett építenie a hátsó kertjében.

A gépnek becézett bringás – aki onnan kapta becenevét, hogy megállás nélkül csinálja a BMX-trükköket – elárulta, lassan építette fel mutatványait: először az egyszerűbbeket tanulta meg, majd a bonyolultakat. Mint mondta, egy pillanatig sem volt kétség, hogy profi versenyző válik belőle. Tehetségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy hét évvel azután, hogy kipróbálta a BMX-ezést, megnyerte élete első világkupaversenyét.

„Pályafutásom elején rengeteget bújtam az internetet és a közösségi oldalakat, hogy ellessek egy-egy trükköt. Állandóan az X Gamest néztem a tévében, és miközben a profikat bámultam, rájöttem, én is el akarok jutni erre a szintre – válaszolta Logan Martin arra a kérdésre, mi ösztökélte, hogy profi legyen. – Hivatásosként a bringázás minden pillanatát élvezem, jelen vagyok a világ összes jelentősebb versenyén, és nem is szerepelek rosszul. Nagyon nehéz volt eljutnom a csúcsra, de még annál is nehezebb lesz ott maradnom. Ha elölről kellene kezdenem, ugyanígy csinálnék mindent.”

További részleteket megtudhat acsupasport.huweboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik