A férfiaknál Pidcocké az Amstel, a nőknél Wiebes előre ünnepelt... – VIDEÓ

Vágólapra másolva!
2024.04.14. 17:54
Wiebes ünnepelt, de Vos (sárgában, jobbra) győzött (Fotó: AFP)
A férfiaknál Tom Pidcock, míg a nőknél Marianne Vos nyerte meg az Amstel Gold Race elnevezésű hollandiai egynapos országúti kerékpáros-viadalt, amelyen egyedüli magyar indulóként Vas Blanka 83. lett.

 

A férfiak 253.6 kilométeres versenyében egy tízfős szökevénycsoportból került ki a győztes, a sprintben a terepkerékpárban világbajnok brit Tom Pidcock bizonyult a leggyorsabbnak a svájci Marc Hirschi és a belga Tiesj Benoot előtt. A mezőny – benne a világbajnok Mathieu van der Poellal – 11 másodperces hátránnyal ért célba a közel hatórás száguldás végén.

A nők eredetileg 158 kilométert teljesítettek volna, de 38 kilométer után történt, hogy egy autó a lezárt pályára tévedt, s a biztosító rendőrmotoros emiatt balesetet szenvedett, így a versenyt megállították. Végül neutralizáltak egy szakasz, így összesen 101.4 kilométer maradt a verseny hossza. Amelyet drámai befutó döntött el, ugyanis Vas Blanka holland csapattársa, Lorena Wiebes hiába volt a leggyorsabb a húszfős sprintbefutóban, túl korán kezdett ünnepelni, így honfitársa, Marianne Vos megelőzte. Az SD Worx-Protime magyar bringása még az utolsó tíz kilométeren is sokat dolgozott azért, hogy a mezőny utolérje a három szökevényt, amikor ez megtörtént, akkor Vas leszakadt, majd 2:55 perces hátránnyal a 83. helyen ért célba.

A NŐI BEFUTÓ

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik