Kerékpár: megvan Valter csapatának új neve és főszponzora – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.10.16. 14:41
null
Elköszön a Jumbo és vele valószínűleg a fekete-sárga színösszeállítás is, de Valter marad a magyar bajnoki trikóban (Fotó: Getty Images)
Kiderült, milyen néven szerepel jövőre a Valter Attilát is foglalkoztató profi országúti kerékpáros csapat, a Jumbo-Visma. Mint ismert, a Jumbo már korábban közölte, 2024 végétől nem folytatja a csapatnál névadószponzori tevékenységét, sőt, ha az élet úgy hozza, már az idei év végén kész távozni az istálló nevéből. Úgy hozta és már az utód is megvan.

A kerékpáros berkekben jól értesültnek számító Wielerfilts szaklap szerint a következő évtől Valter Attila csapata Visma-Lease a Bike néven szerepel majd. A kerékpár-lízingeléssel és bérbeadással foglalkozó holland cég már eddig is a csapat kisebb támogatói között szerepelt, most gyakorlatilag előlépett névadószponzorrá.

A Benelux államokban és Németországban ténykedő cég előrelépését hivatalosan még egyik fél sem jelentette be, de roppant kézenfekvő lenne, hiszen a Lease a Bike ugyanazt a Cervelo márkájú kerékpárt használja, mint a Jumbo-Visma – vagyis nem kéne új kerékpárokhoz hozzászoknia Valteréknek.

A Wielerfilts egyébként arról is beszámolt, hogy a csapat éves költségvetése számottevően nem változna jövőre sem, vagyis megmaradna a 25-30 millió euró körül, amivel már idén is gazdálkodhattak a hollandok. Ez az összeg egyébként még mindig kevesebb, mint amivel a Jumbo két legnagyobb riválisa, az UAE és az Ineos dolgozhatott idén.

A váltás egyébként várhatóan azt is jelenti, hogy a holland csapat idei fekete-sárga színösszeállítása is megváltozik, s mivel az új főtámogatónál a domináns szín a halványzöld, nem lenne meglepő, ha feltűnne az istálló jövő évi mezén is.Valter Attilát ez azonban vélhetően nem érinti, mert ő jövőre is a magyar bajnoki trikóban teker majd – legalább is az év első felében, a 2024-es országos bajnokságig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik