Pályakerékpáros-vb: Gannáéknak csak ezüst jutott az üldözésesben

Vágólapra másolva!
2022.10.13. 22:37
null
Fotó: AFP
A pályakerékpáros világbajnokság második versenynapja is hozott meglepetést: a címvédő és olimpiai bajnok olasz négyes csak ezüstérmes lett a férfiak üldözéses csapatversenyében.

 

A franciaországi Saint-Quentin-en-Yvelines velodromjában csütörtökön öt számban osztottak érmeket, a legnagyobb várakozás a férfiak üldözéses csapatversenyét előzte meg. A fináléban ugyanis az olasz és a brit csapat találkozott, előbbiben a friss egyórás világcsúcstartó Filippo Gannával, míg a brit kvartettben ott volt az a Daniel Bigham, aki a korábbi rekordot tartotta, nem mellesleg versenymérnökként az olaszt segítette és készítette fel a szombati csúcsdöntésre.

A döntőben a britek szinte végig 4 tizedmásodperc környéki előnnyel vezettek, és bár az utolsó három körre előreállt az olaszoknál Ganna – akárcsak az ötkarikás játékok fináléjának hajrájában –, ezúttal csupán megfelezni tudta a különbséget, fordítania nem sikerült. Így az aranyérmet a britek nyakába akasztotta a nemzetközi szövetség (UCI) elnöke, David Lappartient.

A nőknél ugyanez a két ország vett részt a döntőben, itt az olaszok végig vezetve magabiztosan diadalmaskodtak.

A női kieséses versenyszámban – amelyben korán bukott néhány bringás – a szám Európa-bajnoka, az országúti vb mezőnyversenyében ezüstérmes belga Lotte Kopecky érdemelte ki a szivárványszínű trikót.

A férfiaknál keirinben kettő holland siker született, sorozatban harmadszor nyert Harrie Lavreysen, míg második Jeffrey Hoogland lett, aki ritkán látható módon a célba érkezést követően volt érintett bukásban. Scratchben az utolsó kanyarban előző 19 esztendős kanadai Dylan Bibic ünnepelhetett.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik