Giro: Cavendish újabb sprintbefutót és szakaszt nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.17. 17:37
null
Ha a célegyenesbe Cavendish így fordul be, már csak a második helyért mehet a csata (Fotó: cyclingnews.com)
Csütörtök után pénteken is brit diadal. Az Olasz kerékpáros körverseny (Giro d'Italia) 13., Busseto és Cherasco közötti 254 km-es szakaszát sprintbefutóban Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) nyerte meg 6:09:55 órás időeredménnyel. A brit klasszisnak idén ez már a negyedik szakaszsikere volt a Girón – legutóbb éppen tegnap győzött –, érdekes, hogy rajta kívül a szlovén Luka Mezgec (Argos-Shimano) is megőrizte pozícióját a dobogón: ő harmadik lett akkor és most is.

 

A szakaszon hét főből álló szökevénycsoport lépett meg a mezőnytől – benne Danilo Hondo (RadioShack Leopard), Giairo Ermeti (Androni Giocattoli), Rafael Andriato (Vini Fantini-Selle Italia), Pablo Lastras Garcia (Movistar Team), Tobias Ludvigsson (Team Argos-Shimano), Nicola Boem (Bardiani Valvole-CSF Inox) és Lars Ytting Bak (Lotto Belisol) –, előnyük három perc körüli volt, ami azért esetükben nem éppen megnyugtató.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Giro d'Italiát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A szakasz szinte végig sík volt, tehát nagyon trükközni nem lehetett, a hajrá előtt csupán a hármas kategóriás Tre Cuni hegy várta a kerekeseket. Onnan leérkezve már csak 30 mp körülire olvadt az élen álló hetek előnye. És még volt hátra 40 km. Egy ideig azonban még ez az előny is kitartott, a végére azonban elfogyott: a záró tíz kilométere megindulhatott a helyezkedés, majd megindultak a sprinterek.

Összetettben az élen álló olasz Vincenzo Nibali (Asztana) őrzi 41 mp-es előnyét a második helyezett ausztrál Cadel Evansszel (BMC) szemben.

Amint arról a nap folyamán korábban már beszámoltunk: a favorit brit Bradley Wiggins, valamint a címvédő kanadai Ryder Hesjedal is feladta a versenyt. Mindketten betegség miatt léptek vissza.

Szombaton a Cervere és Bardonecchia közötti 168 km vár a mezőnyre.

GIRO D'ITALIA
13. szakasz, Busseto és Cherasco, 254 km

1. Mark Cavendish (brit, Omega Pharma-Quick Step) 6:09:55 óra
2. Giacomo Nizzolo (olasz, RadioShack) a.i.
3. Luka Mezgec (szlovén, Argos-Shimano) a.i.

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 52:38:09 óra
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC) 41 mp h.
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, Sky) 2:04 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik