Giro: a címvédő Hesjedal és Wiggins is feladta a versenyt

Vágólapra másolva!
2013.05.17. 09:32
null
Bradley Wiggins 12 szakaszig húzta az idei Girón (Fotó: Action Images)
Bradley Wiggins és a címvédő Ryder Hesjedal is feladta a versenyt a Giro d’Italián. A brit és a kanadai kerékpáros is betegség miatt lépett vissza.

„A Giróra összpontosítottam ebben a szezonban, de már az időfutamon szenvedtem. Nem tudjuk, mi a probléma, vírus és allergia is állhat a háttérben. Az állapotom egyre rosszabb lett, a csütörtöki szakasz már sok volt nekem” – nyilatkozta Hesjedal, aki a 38. helyről lépett vissza.

Nem sokkal a kanadai kerekes bejelentése után Bradley Wigginsről is kiderült, hogy a pénteki szakaszon már nem áll rajthoz. A Team Sky kapitányát, akit a verseny előtt a legnagyobb favoritnak tartottak, a bukások, a rossz időjárás és a betegség együttes erővel győzték le.

„Figyelemmel kísértük az éjjel Bradley állapotát, reggel pedig visszaléptettük a versenytől a csapatorvossal történt konzultáció után – mondta Dave Brailsford, a Team Sky menedzsere. – Mellkasi fertőzése elhatalmasodott, márpedig mi elsőként mindig a kerékpárosaink egészségét tartjuk szem előtt.”

Wiggins a 13. helyen állt a 12. szakasz után, 5 perc 22 másodperces hátránnyal az összetettben vezető Vincenzo Nibalihoz képest.

Wiggins bukása

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik