Kerékpár: Armstrong visszautasította az új vádat, majd nagyot bukott

Vágólapra másolva!
2010.05.20. 22:28
Lance Armstrong amerikai kerékpáros sajtótájékoztatón utasította vissza honfitársa, Floyd Landis legújabb állításait, miszerint többekkel egyetemben módszeresen doppingoltak.

A 2006-os Tour de France-diadalától megfosztott Landis szponzoroknak és az Amerikai Kerékpár-szövetség vezetőinek küldött e-mailjeiben többek között azt írta, hogy a hétszeres Tour-győztes Armstrong doppingolt, sőt ő avatta be a többieket is abba, hogyan kell kijátszani a doppingellenőrzés rendszerét illetékes hivatalnokok lefizetésével.e-mailjeiben többek között azt írta, hogy a hétszeres Tour-győztes Armstrong doppingolt, sőt ő avatta be a többieket is abba, hogyan kell kijátszani a doppingellenőrzés rendszerét illetékes hivatalnokok lefizetésével.

Hirtelenjében összehívott sajtótájékoztatóján Armstrong mindent cáfolt, és felhívta a figyelmet arra, hogy Landis korábbi ellentmondásos nyilatkozataival, vallomásaival már elvesztette hitelességét. Véleményét Pat McQuaid, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) elnöke is osztotta, hozzátéve: Armstrongot többször megvádolták már doppingolással, de soha semmit nem tudtak rábizonyítani.

Armstrong számára mindazonáltal rosszul végződött a csütörtök: a 38 éves kerékpáros tömegbukásba keveredett a Kaliforniai körverseny ötödik szakaszán, és zúzódásai miatt elővigyázatosságból, röntgenre kórházba szállították.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik