Továbbra is az olasz Marco Pinotti tekerhet rózsaszín trikóban

Vágólapra másolva!
2007.05.19. 19:02
Az olasz Alessandro Petacchi második szakaszgyőzelmét aratta az idei Giro d'Italián, miután egy nagyon izgalmas befutó során megelőzte a norvég Thor Hushovd-ot (Crédit Agricole) és a szintén olasz Paolo Bettinit (Quickstep). Marco Pinotti előnye az összetett versenyben továbbra is 3:30 perc.
Marco Pinotti
Reuters
Marco Pinotti
Marco Pinotti
Reuters
Marco Pinotti

A Giro d'Italia leghosszabb szakaszát, vagyis 254 kilométert teljesítettek szombaton a versenyzők.

Ahogy az várható volt, ezúttal is voltak, akik már az etap elején megpróbáltak eljönni a mezőnytől.

A hetedik szakaszon négyen alkották a szökevények csoportját (a svájci Rubens Bertogliati, Saunier Duval-Prodir, a spanyol Benat Albizuri Aransolo, Euskatel-Euskadi, a francia Fabian Patanchon, Francaise des Jeux és az olasz Elio Aggiano, Tinkoff), de előnyük nem volt elegendő a szakasz végéig.

Idő előtt, már a hetedik etapon elbúcsúzott az idei Olasz körversenytől az új-zélandi Timothy Gudsell, a Francaise des Jeux kerekese, aki bukása után a nyeregbe már nem, csak a mentőautóba szállhatott be...

A szakasz befutója a mugellói versenypályán volt, ahová a főmezőny együtt érkezett. A Milram és Quickstep versenyzői haladtak a mezőny élén, mindkét csapat az első számú kerekesét, Alessandro Petacchit, valamint Paolo Bettinit igyekezett felvezetni az utolsó sprintre.

A Milram csapat járt sikerrel, hiszen a fantasztikus hajrát ezúttal Petacchi nyerte, így immáron második szakaszgyőzelmét aratta az idei Giro d'Italián, és továbbra is ő viseli a pontverseny első helyéért járó ciklámen trikót.

Bettini sprintje kevésbé sikerült jól, hiszen végül a harmadik lett, míg második helyen a norvég Thor Hushovd (Crédt Agricole) végzett.

A rózsaszín trikó továbbra is az olasz Marco Pinottié (T-Mobile).

Bodrogi László a főmezőnnyel, a 103. helyen ért a célba.


GIRO D'ITALIA, 7. SZAKASZ (254 km)
1. Alessandro Petacchi (olasz, Milram) 6:14:44
2. Thor Hushovd (norvég, Crédit Agricole) azonos idővel
3. Paolo Bettini (olasz, Quickstep) azonos idővel
...95. Marco Pinotti (olasz, T-Mobile)
...103. Bodrogi László (magyar, Crédit Agricole)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik