Multisport Eb, kajak-kenu: újabb két magyar egység döntős

POZSONYI SZILÁRD (München)POZSONYI SZILÁRD (München)
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 17:23
null
Fekete Ádám és Hajdu Jonatán kettőse második helyen jutott fináléba C-2 500 méteren (Fotó: Dömötör Csaba)
A Nádas Bence, Kopasz Bálint kajakos és a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenus duó az előfutamból egyből a döntőbe jutott 500 méteren a müncheni multisport Európa-bajnokság kajak-kenu versenyében – írja az MTI.

 

C–2 500 méteren Hajdu Jonatán és Fekete Ádám A-döntőbe jutott az előfutamban elért második helyezésével, ugyanez női K–2 500-on azonban csak a középfutamra volt elég Pupp Noéminek és Fojt Sárának.

„Pályafutásunk egyik legjobb előfutama volt” – fogalmazott Fekete. „A nemzetközi iram teljesen más, mint az otthoni, itt mindenki az életéért küzd. Talán most először éreztem azt, hogy az előfutamban is kordában tartottuk az iramot, annyira haltunk meg, amennyire kell. Ez az előfutam úgy nézett ki, ahogy annak ki kell néznie.”

A mieink csütörtöki programját a kevesebb mint két hete K–2 500 méteren világbajnok Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős futamgyőzelme zárta, amivel még egy, összesen a hetedik A-döntős szereplést biztosították be a magyar küldöttségnek.

„Szerencsére nem volt szükség maximális pályára, pedig nem volt gyenge a futamunk” – értékelt boldogan Kopasz. „Remélni sem mertem, hogy ilyen jól fogunk menni, és a végén még nézelődni is tudunk. Jó is, hogy nem kellett mindent kiadnunk magunkból, mert Bencének még lesz a négyes, nekem az egyes.”

„Örültem, hogy nyugodtan, profin, lazán tudtunk ehhez a pároshoz hozzáállni, kizártuk a körülményeket. Próbáltam tesztelni a rajtgépet, szerintem az óvatos rajton lesz a hangsúly"
– érkezett újabb panasz a rajtgépre, ezúttal Nádas Bencétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik