MTI/K. B. 2022.08.05 00:00 Frissítve: 2022.08.05 01:50

Kajak-kenu vb: az 500 m-es K–2-esek a középfutamban folytatják

Mindhárom 500 méteres magyar kajakpáros a középfutamban folytathatja szereplését a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon – írja az MTI.

Kiss Blanka és Lucz Anna egy nap múlva a középfutamból harcolhatja ki a finálét (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

A helyi idő szerint csütörtök délutáni program elején két olimpiai szám, a női és férfi K-2 500 méter előfutamaiban voltak érdekeltek a magyarok.

A Kiss Blanka, Lucz Anna duónak nyernie kellett volna a döntős szereplés kiharcolásához, de ez nem jött össze, a németek és az ötszörös olimpiai bajnok Lisa Carrington fémjelezte új-zélandiak is megelőzték, így egy nap múlva a középfutamból harcolhatja ki a finálét.

„Megbeszéltük, hogy nem foglalkozunk senkivel, csak magunkra figyelünk. Voltak nehézségek a pálya közben, van még mit javítani, de örülök, hogy megszereztük a harmadik helyet. Nagyon jó lenne, ha döntőzhetnénk, ez volt az egyik fő célunk a kiutazás előtt” – nyilatkozott a közmédiának Kiss Blanka.

Pénteken a Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős is vízre száll a középfutamban, a férfiaknál ugyanis a sok nevező miatt senki nem hagyhatja ki a második fordulót, azaz az előfutamból egyenes ágon nem lehetett a legjobb kilenc közé kerülni. A tavaly, Tokióban 1000 méteren negyedik magyar duó első pályáján nagyszerűen lapátolt, csak a portugál Joao Ribeiro és Messias Baptista bizonyult gyorsabbnak nála, s ez bíztató a következő napi folytatás előtt.

„Szerintem jó pályát mentünk, jól le tudtam követni Bence mozgását, ez fontos egy csapathajóban. Nagyon erős volt a szembeszél, ez okozott egy kis nehézséget, mivel nemcsak én imádom a hátszelet, hanem Bence is. Mindenesetre biztató volt, amit nyújtottunk” – értékelt az olimpiai bajnok Kopasz Bálint.

A csütörtöki versenynap zárásaként az 500 méteres vegyes kajakszámban mutatkoztak be a magyarok: a vb-újonc Kurucz Levente, valamint Gazsó Alida Dóra párosa negyedikként ért célba, így a szombati középfutamból harcolhatja ki a vasárnapi fináléba kerülést.

A Banook-tavon péntekig zajlanak az előcsatározások, a döntőket szombaton és vasárnap tartják.

2022.07.10 09:53:07

Kajak-kenu POZSONYI SZILÁRD

A sportágnak köszönheti a szerelmét is: férje a kétszeres olimpiai bajnok német Tom Liebscher.

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.