MTI 2014.08.04 18:15 Frissítve: 2015.03.02 02:30

Kajak-kenu: lemondott főtitkári tisztségéről Ábrahám Attila

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) hétfői elnökségi ülésén lemondott főtitkári tisztségéről Ábrahám Attila. Döntését az elnökség tudomásul vette – tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

 

Ábrahám Attila a szövetség elnökségének meghatározó részével kialakult és az utóbbi időszakban erősödő véleménykülönbségre hivatkozva mondott le.

„Sportszakmai és vezetéselméleti kérdésekben alakult ki nézetkülönbség a szövetség elnöksége és köztem, valamint azért, mert eltérően ítéljük meg a sportág belső és külső kapcsolatrendszereit is” – idézte az MKKSZ hírlevele Ábrahám Attilát.

A tájékoztató kitér arra, hogy főtitkári tevékenységével Ábrahám Attila jelentősen hozzájárult a magyar kajak-kenu sport sikereihez, ezért a szövetség elnöksége felhatalmazta Baráth Etele elnököt és Kadler Gusztáv általános alelnököt, „dolgozzák ki annak részleteit, hogy az MKKSZ és a lemondott főtitkár között fennálló munkaviszony 2014. augusztus 31. napjával közös megegyezéssel szűnjön meg”.

„Attila főtitkárként az elmúlt két és fél évben sokat tett azért, hogy a sportág ilyen sikeres legyen – mondta Baráth Etele, a szövetség elnöke. – Miután a véleménykülönbségek ellenére a személyes jó viszony közte és az MKKSZ elnöksége között továbbra is adott, ezért biztos vagyok benne, hogy a jövőben fogunk még vele együttműködni a sportág eredményessége érdekében.”

Az elnökség úgy határozott, hogy nem ír ki pályázatot a megüresedett poszt betöltésére, hanem felkérte Baráth Etelét és Kadler Gusztávot, hogy folytassanak egyeztetést a főtitkári poszt betöltéséről Schmidt Gáborral, az MKKSZ szakmai alelnökével, aki korábban tíz évig látta el ezt a feladatot.

Schmidt Gábor 2012 tavasza óta a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettese, a jelenlegi munkahelyével történő egyeztetés után szeptembertől lehet újra a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.

2021.07.02 10:07:41

Kajak-kenu nemzetisport.hu

Július 10-én, szombaton tartják a nyár egyik legnagyobb szabású szabadidősport-eseményét. (x)

2021.06.26 17:11:02

Kajak-kenu MTI, Cs. M.

Kurucz Levente és Decsi Dorina aranyérmet szerzett az ifjúsági korosztályban, míg Rendessy Eszter az U23-asok között lett első.