Kajak-kenu: ketten már kijutottak a maratoni vb-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.17. 09:36
A kajakos Csay Renáta és a kenus Kövér Márton a júniusi Európa-bajnokság mellett már az oklahomai maratoni világbajnokságon tudhatja magát, miután pénteken megnyerték az első válogatónak számító győri maratoni bajnokságot. A tavalyi eredményeik alapján ők kedvezményezettek voltak, a férfi kajakot megnyerő és ezzel Európa-bajnoki indulást kivívó Petró Ádámra azonban még további csata vár.

A rossz időjárási viszonyok alaposan megbolygatták a maratoni országos bajnokságot, hiszen a verseny előtt egy nappal át kellett helyezni a pályát, és ez okozott némi fejtörést a szervezőknek. Az eső és a szél kényelmetlenséget jelentett a versenyzőknek is, ám a papírformát nem igazán írta át: az előzetes esélylatolgatások szerint a hölgyeknél Csay Renáta, férfi kenuban Kövér Márton szerezte meg a győzelmet. Mivel a tavalyi eredményeik alapján ők kedvezményezettek voltak, így mindössze egy versenyt kellett megnyerniük a júniusi pöstyéni Európa-bajnoki, valamint az őszi oklahomai a világbajnoki induláshoz, és mindketten teljesítették ezt a kritériumot. Csay Renáta azonban a kontinensviadalt kihagyja, mert szeretne 5000 méteren indulási jogot szerezni a moszkvai gyorsasági világbajnokságra.

„A maratoni szereplés már zsebben van, így több időt szentelhetek a rövidebb távnak. Jövő hét végén én is ott leszek a szegedi világkupán, amely az idei első ötezres versenyem lesz majd” – mondta Csay Renáta.

A férfi kajakosoknál nagy csatát hozott az egyes, az utolsó futásig egy négyes boly haladt elöl, amelyről jól vált le Boros Adrián és Petró Ádám. Az utolsó ütközetet utóbbi bírta jobban, így ő szerezte meg a győzelmet. A szegediek kiválósága, Petrovics Ádám ezúttal a harmadik lett, ám ő is most a gyorsasági szakág felé kacsintgat, neki is szerepe lesz majd a szegedi világkupán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik