Csipes Tamara: Idén sokszor nem volt meg bennem a tűz

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.10.28. 11:26
null
Mentálisan nehéz éve volt Csipes Tamarának, sokszor úgy érezte, nehezen tudja motiválni magát (Fotó: Nemzeti Sport)
A kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara lett a legjobb magyar női kajakos 2023-ban, ennek ellenére nehézségekről vallott, több esetben is motivációhiánnyal küzdött, amellett, hogy fizikailag elégedett volt önmagával.

Több szempontból is nehéz éven van túl kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozónk, Csipes Tamara. A Honvéd sportolója ennek ellenére megkapta a legjobb női kajakosnak járó elismerést a Magyar Kajak-kenu Szövetség keddi ceremóniáján.

„Nagyon örülök a díjnak, jólesik de nem vagyok díjmániás ember, nem ezek függvényében határozom meg magam
– kezdte a 34 éves Csipes Tamara lapunknak. – Én már a következő éven tartom a szemem, remélem, ez a díj jó előjel, és lendületet ad. Nagyon hullámzó évem volt, benne jó néhány mélységgel, sokszor éreztem, hogy nehéz motiválnom magam. A pihenőkből nem volt egyszerű visszajönnöm, és itt elsősorban a mentális aspektusra gondolok – ami a fizikai részt illeti, nagyon gyorsan utol tudtam érni magam.”

Jövőre viszont már olimpia, és a kajak négyesnek 500 méteren nem lehet más a célja, mint a címvédés, pontosabban a triplázás Párizsban.

„Kifejezetten jó időket kajakoztam, de mentálisan nehézkes volt. Nem olimpiai évet zártam, ami a koncentrációt illeti, sokszor megesett, hogy nem égett bennem a tűz, de nyilván ahogy jött a siker, éreztem, képes vagyok magamból kihozni a maximumot. Egyéniben nem a bronzért mentem a vébén, ez tény és való, de a számaim jók voltak, emellett a csapat kimondottan alulteljesített – 2024-re még bőven lehet javítani”  – utalt a következő esztendőre a kétszeres olimpiai bajnok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik