Kajak-kenu: „Ami az olimpia évében történt, nagyon megtépázott minket lelkileg”

PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 11:15
Bóta Kinga sportolói pályafutását rengeteg vicces történet övezte, de ha szóba kerül az athéni olimpia női kajak négyes 500 méteres döntője, akkor elkomorodik az arca. És nemcsak amiatt tartja 2004-et élete legnehezebb évének, mert a zsinórban három megnyert világbajnoki cím után éppen az olimpián nem tudtak nyerni Kovács Katalinnal, Szabó Szilviával és Viski Erzsébettel...    

„Ami az olimpia évében, a felkészülési időszakban történt, az megtépázott minket lelkileg.Sorozatosan olyan dolgokat tettünk, amit addig nem csináltunk. Vagy nyersz, vagy veszítesz. És én ezt veszteségnek éltem meg”mondta Bóta Kinga a Sportkrém forgatásán, amelyen azért vicces történeteket is felidézett.

Videónkból kiderül, hogy vakmerő kislányként hogyan tört el a keze, miképpen mosolyogtatta meg a japán hercegnőt, s miért emlékezetes neki a 2002-es vb-n,Szabó Szilviávala női páros 1000 méteren aratott győzelmük.

Hogyan éli a mindennapjait az olimpiai ezüstérmes, tizenegyszeres világbajnok, hétszeres Európa-bajnok kajakozó? Miért éppen a golfozás lett az egyik szenvedélye? Hogyan kötődik a Tokaji borhoz? Ha még többet szeretne megtudni Bóta Kingáról, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik