Kajak-kenu: Douchev-Janics Bulgáriában folytatja - Ábrahám

Vágólapra másolva!
2012.10.27. 07:03
null
Douchev-Janics Natasa és férje, Andrian Douchev Szerbiában és Magyarországon már tartott sajtótájékoztatót, a jelek szerint hamarosan Bulgáriában is fognak (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
A Magyar Kajak-kenu Szövetség szerdán döntött arról, hogy Douchev-Janics Natasa csak akkor versenyezhet jövőre szerb színekben, ha a szerbek október 31-ig 150 ezer eurót fizetnek érte. A jelek szerint ez nem fog megtörténni, ezért bolgár színekben folytathatja a pályafutását. Hacsak a szerbek nem honosítják Andrian Douchevet, ezzel ugyanis kijátszhatnák a magyar szövetséget... 

 

Már a magyar szövetség szerdai döntése után jeleztük, Douchev-Janics Natasa egyik választási lehetősége a jövőjével kapcsolatban – amennyiben a 150 ezer eurós „kivásárlási árát" nem fizetik meg a szerbak – az, hogy férjének köszönhetően bolgár színekben folytatja a pályafutását. A jelek szerint erre készül.

„Beszéltem csütörtökön Natasával és közölte, eldöntötte, Bulgáriában folytatja pályafutását. Erre megvan a lehetősége, hiszen a férje, Andrian Douchev bolgár állampolgár" – nyilatkozta a Blikknek Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára.

A szerb szövetség már korábban jelezte, hogy nem kíván fizetni a versenyzőért, és mivel Douchev-Janics szerb állampolgár is ezért a nemzetközi szövetséghez fordulnak. Ám a szabályok szerint a magyar szövetség Szerbia irányába feltételekhez kötheti a versenyző elengedését, Bulgária irányába azonban a férj állampolgársága miatt nem, ezért változott most meg a háromszoros olimpiai bajnok úti célja.

A bolgárok a Nemzeti Sport értesülései szerint a teljes olimpiai ciklusra szóló szerződéssel várják Douchev-Janicsot és szövetségi edzőnek a korábban Bulgáriából nagy dérrel-dúrral távozó Andrian Douchevet. Magyar vonatkozás a történetben az is, hogy ez az ügy kihathat a kétszeres olimpiai bajnok Vereckei Ákos jövőjére is, akit szakmai tanácsadónak hívtak volna Bulgáriába, ám a Douchev család érkezésével már nem biztos, hogy számítanának rá.

REAGÁLTAK A SZERBEK: NEM MONDTAK LE JANICSRÓL

A vajdasági magyarszo.com újabb hosszabb összeállítást közölt Douchev-Janics Natasáról ezúttal annak kapcsán, hogy Bulgáriában folytathatja pályafutását.

Többek között idézik a szerb szövetség elnökét, Mirko Nisovicsot, aki a szervezet Facebook-oldalán kommentálta a legújabb híreket.

„Beszéltem Natasával, aki már a jövő héttől Belgrádban lesz, s minden bizonnyal edzeni is fog, hiszen a kajakok szállítása is szóba került. Nem esett szó arról, hogy meggondolta volna magát, s nem Szerbia, hanem egy másik ország színeiben kíván indulni a jövőben. Én hiszek neki. Egyelőre, ami az ügyintézést illeti, semmi nem dőlt el. Natasa minden elintézett, amit neki kellett. Most a nemzeti kajak-kenu szövetségeken a sor. November vége az utolsó határidő, hogy az elkezdett munkát befejezzük. Addigra a helyzet már sokkal tisztább lesz. Natasa a korábbi sajtótájékoztatón mindent elmondott, amit gondolt. Mi fel voltunk készülve rá, hogy az MKKSZ kártérítést fog kérni, ez nem új keletű a számunkra. Az a pénz, amelyet kérnek, nem áll a rendelkezésünkre, de annak érdekében, hogy Natasa szerb színekben induljon, meg fogjuk találni a megoldását. Végezetül mindenkinek azt ajánlom, hogy ne foglalkozzanak a találgatásokkal, és hogy hagyják Natasát békén" – fogalmazott Nisovics.

A magyarsz.com információi szerint a megoldást az jelentheti, hogy a háromszoros olimpiai bajnok férje, Andrian Douchev felveszi a szerb állampolgárságot, mert ezzel a felesége a következő év elejétől gond nélkül a szerb válogatott színeiben indulhatna a nemzetközi versenyeken.

Érdekesség, hogy Douchev-Janics a szerb szövetség Facebook-oldalán reagált az úszóklasszis, Milorad Csavics kijelentésére, aki „hihetetlen szappanoperának" titulálta a kajakos ügyét. (Csavics véleménye azért érdekes, mert már korábban jelezte, szeretne a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke lenni).

„Csavics, ha valakit nem ismersz személyesen, ne írogass kommentárokat!" – reagált Douchev-Janics.

MILORAD CSAVICS „BESZÓLT” JANICSNAK

A szerbek korábbi klasszis úszója, a 2009-es világbajnokságon 50 méter pillangón aranyérmet nyerő Milorad Csavics a Twitteren „beszólt” Douchev-Janics Natasának, aki többek között három olimpiai címet szerzett magyar színekben, de a továbbiakban más ország színeiben akar versenyezni – írja cikkében a VajdaságMA.

„Hihetetlen szappanopera az, ami Natasa Janics körül zajlik. Egyes embereknek a nemzeti lobogó egyáltalán nem fontos, s ha már nem hűséges senki felé, akkor miért ne versenyezne katari színekben?” – írta ki Twitter-profiljára a világbajnok Csavics, aki a londoni olimpia után visszavonult.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik