Kajak-kenu: a szerbek szerint hülyeség Janicsért pénzt kérni

Vágólapra másolva!
2012.10.25. 10:19
Címkék
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Magyar Kajak-Kenu szövetség elnökségének döntése értelmében október 31-ig 150 ezer eurót várnak Douchev-Janics Natasárért cserébe ahhoz, hogy jövőre szerb színekben versenyezhessen. A szerbek tiszta hülyeségnek nevezték a döntést, és nem látják annak a lehetőségét, hogy az MKKSZ ellehetetlenítse Douchev-Janics visszatérését.

Mirko Nisovics, a szerb szakági szövetség elnöke a Szportszki zsurnal sportnapilapnak adott interjúban a következőket nyilatkozta:

„Erre számítottunk, ezt is vártuk. Az előző két hétben folyamatosan kapcsolatban voltam a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel és a Szerbiai Olimpiai Bizottsággal. Az ügybe beavattuk a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetséget is. Az MKKSZ most már hivatalos döntése után, hogy kártérítést kérnek Natasa Szerbiába szerződéséért, beszéltem Djordje Visacki, az OKS főtitkárával. Ez tiszta hülyeség, hiszen Natasa szerb állampolgár. Már hétfőn értesíteni fogjuk a Nemzetközi és az Európai Kajak-kenu Szövetséget az esettel kapcsolatban. Nem látom annak lehetőségét, hogy az MKKSZ ellehetetlenítse azt, hogy Douchev-Janics Natasa 2013-tól szerb színekben evezzen” – idézi Nisovicsot a Magyar Szó.

A szerb lap a cikk végén megemlíti, hogy Douchev-Janics Natasa október elején hivatalosan is bejelentette, hogy visszatér Szerbiába, amikor a belgrádi sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy azért döntött így, mert nem találta meg a helyét Magyarországon, annak ellenére, hogy három olimpiai aranyérmet is nyert választott hazájának.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik