MTI 2010.01.21 17:38 Frissítve: 2013.03.18 01:30

Vendéglátóként szerezne címet a Dunaújváros

Az ebben az idényben otthon százszázalékos dunaújvárosi jégkorongcsapat a hétvégén a magyar-román közös bajnokság, a MOL Liga négyes döntőjében szeretne diadalmaskodni – hangzott el az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón a rendező klub részéről.

Az elődöntőben a házigazdaként jégre lépő Dac.Dobler a Vasas Bp. Strasszal méri össze magát (Fotó: Meggyesi Bálint, NS-archív)
Az elődöntőben a házigazdaként jégre lépő Dac.Dobler a Vasas Bp. Strasszal méri össze magát
(Fotó: Meggyesi Bálint, NS-archív)

Azari Zsolt klubelnök hangsúlyozta: az alapszakaszt sikerült nagy fölénnyel megnyerni, ám az egész mit sem ér, ha a hazai rendezésű Final Fourban elbuknak.

„Egy-egy mérkőzésen bármi megtörténhet, éppen ezért egyik ellenfelünket sem becsülhetjük le. Ebben a szezonban már megnyertük a Magyar Kupát, élen zártuk az ob I alapszakaszát is, most a MOL Liga megnyerésével szeretnénk kedveskedni a szurkolóinknak" – fogalmazott.

A Dunaújváros a szombati elődöntőben a Vasas Bp. Stars együttesével találkozik. A fővárosiak annak ellenére tudtak bejutni a legjobb négy közé, hogy a legkevesebb gólt szerezték az alapszakaszban. Igaz, a védelmük a második legjobb – éppen az Acélbikáké után.

A másik ágon az SC Csíkszereda csap össze az Újpesttel, az elmúlt héten az erdélyi alakulat otthon kétszer is legyőzte a lila-fehéreket. Erdélyből száznál is többen jelezték eddig, hogy eljönnek a kétnapos rendezvényre.

Vasárnap a két vesztes a bronzéremért, a két győztes pedig a döntőben mérkőzik meg egymással, és ezzel zárul a MOL Liga történetének második szezonja. Biztos, hogy új győztes avatnak, hiszen az első kiírást megnyerő HC Csíkszereda tavaly nyáron megszűnt, így el sem indult a sorozatban.

A Final Four alkalmából a magyar szövetség és a névadó szponzor külön kiadványt készít. A szurkolók az ebben található szavazólapon jelölhetik meg, kit láttak az idény legjobb játékosának.

A mérkőzésekre jegyek 500 (diák és nyugdíjas), 800 (álló) és 1200 (ülő) forintért kaphatók.

MOL LIGA, DUNAÚJVÁROS, NÉGYES DÖNTŐ 
ELŐDÖNTŐ  
Alapszakasz 2. helyezettje–alapszakasz 3. helyezettje január 23. (szombat), 14.00
Dab.Docler–alapszakasz 4. helyezettje január 23. (szombat), 18.00
A 3. HELYÉRT  
Az elődöntő két vesztese január 24. (vasárnap), 15.00
DÖNTŐ  
Az elődöntő két győztese január 24. (vasárnap), 19.15

 

2022.01.25 22:55:01

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Hetényi Zoltán, a debreceni hokis egy pillanatig sem éreztette a fehérvári vezetőkkel, játékosokkal, szurkolókkal, hogy különösen motivált és bizonyítani akarna volt klubjának, hogy talán még mindig ott lenne a helye. Egyszerűen beállt a kapuba, tette a dolgát, kizárva a külvilágot csak a játékra, a feladatra koncentrált.

2022.01.11 09:35:09

Jégkorong SZABÓ GÁBOR

Izlandi játékosokkal és trénerrel ment mennybe Kanada az antwerpeni jégen.

2021.11.14 23:18:52

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Kétségünk ne legyen, az életük napjának remélt vasárnap után most senki sem csalódottabb lányainknál.

2021.11.14 15:40:39

Jégkorong DÉNES SZILÁRD (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A magyar női jégkorong-válogatott 5–1-re kikapott a csehektől, így eldőlt: nem lesz ott a jövő évi olimpián.

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.