Vendéglátóként szerezne címet a Dunaújváros

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.01.21. 17:38
null
Az elődöntőben a házigazdaként jégre lépő Dac.Dobler a Vasas Bp. Strasszal méri össze magát<br />(Fotó: Meggyesi Bálint, NS-archív)
Az ebben az id&eacute;nyben otthon sz&aacute;zsz&aacute;zal&eacute;kos duna&uacute;jv&aacute;rosi j&eacute;gkorongcsapat a h&eacute;tv&eacute;g&eacute;n a magyar-rom&aacute;n k&ouml;z&ouml;s bajnoks&aacute;g, a MOL Liga n&eacute;gyes d&ouml;ntőj&eacute;ben szeretne diadalmaskodni &ndash; hangzott el az esem&eacute;nyt felvezető cs&uuml;t&ouml;rt&ouml;ki sajt&oacute;t&aacute;j&eacute;koztat&oacute;n a rendező klub r&eacute;sz&eacute;ről.

Azari Zsolt klubelnök hangsúlyozta: az alapszakaszt sikerült nagy fölénnyel megnyerni, ám az egész mit sem ér, ha a hazai rendezésű Final Fourban elbuknak.

„Egy-egy mérkőzésen bármi megtörténhet, éppen ezért egyik ellenfelünket sem becsülhetjük le. Ebben a szezonban már megnyertük a Magyar Kupát, élen zártuk az ob I alapszakaszát is, most a MOL Liga megnyerésével szeretnénk kedveskedni a szurkolóinknak" – fogalmazott.

A Dunaújváros a szombati elődöntőben a Vasas Bp. Stars együttesével találkozik. A fővárosiak annak ellenére tudtak bejutni a legjobb négy közé, hogy a legkevesebb gólt szerezték az alapszakaszban. Igaz, a védelmük a második legjobb – éppen az Acélbikáké után.

A másik ágon az SC Csíkszereda csap össze az Újpesttel, az elmúlt héten az erdélyi alakulat otthon kétszer is legyőzte a lila-fehéreket. Erdélyből száznál is többen jelezték eddig, hogy eljönnek a kétnapos rendezvényre.

Vasárnap a két vesztes a bronzéremért, a két győztes pedig a döntőben mérkőzik meg egymással, és ezzel zárul a MOL Liga történetének második szezonja. Biztos, hogy új győztes avatnak, hiszen az első kiírást megnyerő HC Csíkszereda tavaly nyáron megszűnt, így el sem indult a sorozatban.

A Final Four alkalmából a magyar szövetség és a névadó szponzor külön kiadványt készít. A szurkolók az ebben található szavazólapon jelölhetik meg, kit láttak az idény legjobb játékosának.

A mérkőzésekre jegyek 500 (diák és nyugdíjas), 800 (álló) és 1200 (ülő) forintért kaphatók.

MOL LIGA, DUNAÚJVÁROS, NÉGYES DÖNTŐ 
ELŐDÖNTŐ  
Alapszakasz 2. helyezettje–alapszakasz 3. helyezettje január 23. (szombat), 14.00
Dab.Docler–alapszakasz 4. helyezettje január 23. (szombat), 18.00
A 3. HELYÉRT  
Az elődöntő két vesztese január 24. (vasárnap), 15.00
DÖNTŐ  
Az elődöntő két győztese január 24. (vasárnap), 19.15

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik