Tipsport Liga: a DVTK és a MAC is súlyos vereséggel rajtolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.14. 21:54
A MAC Újbuda hazai jégen 7–1-re kikapott a Nové Zámkytól a szlovák élvonalbeli jégkorong-bajnokság (Tipsport Liga) első magyarországi mérkőzésén péntek este. Súlyos vereséggel kezdett a másik magyar csapat is: a DVTK Jegesmedvék 6–1-re maradt alul a legutóbbi szezonban elődöntőig jutó Nitra vendégeként.
Támadásban a sötét mezes MAC (Fotó: Micheller Szilvia) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Támadásban a sötét mezes MAC (Fotó: Micheller Szilvia) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

MAC ÚJBUDA–NOVÉ ZÁMKY 1–7

Az érsekújvári Juraj Jurík első harmad közepi gólját (0–1) Chris Langkow felső sarkos bombával gyorsan megválaszolta (1–1), csakhogy szinte azonnal emberhátrányba került a MAC, és Branislav Fábry élt is a lehetőséggel (1–2).

A paprikás hangulatú második harmad sokáig a kivédekezett emberelőnyök/hátrányok húsz percének ígérkezett, ám hiába lógott a levegőben a MAC egyenlítő gólja, Tomás Pospísil közeli, rövid sarkos lövéssel növelte a vendégek előnyét (1–3). Kisvártatva emberelőnyös helyzetben, egy szép cselt követően Andreas Strauch is kipúpozta a rövidet (1–4).

Pospísil góllal kezdte a harmadik harmadot (1–5), és a lelkes szurkolótáborral érkező zöld-fehérek itt nem hagyták abba: a játékrész derekán Pospísil passzából Strauch is beütötte a második gólját (1–6), és egy percen belül jött a hetedik is Adam Zboril jóvoltából – a kapu elé löbbölt korong Rajna Miklósról vánszorgott a gólvonal mögé (1–7).

NITRA–DVTK 6–1

Róbert Lantosi révén a nyitraiak már az 58. másodpercben megszerezték a vezetést (1–0), ám a hazai publikum óhajtotta gólzápor egyelőre váratott magára – igaz, a DVTK sem tudott élni az emberelőnyös helyzeteivel, pedig az első harmad közepén 37 másodpercen át kettős fórban játszott.

A második periódusban a miskolciak megúsztak két emberhátrányt, ám alighogy kiegyenlítődött a létszám, a 31. percben négy a négy ellen Kenney Morrison növelte a hazai előnyt (2–0). A magyar csapatnak ezúttal is volt lehetősége emberelőnyben játszani, rövid ideig megint dupla fórban, de nem jött össze a szépítés.

Ritó László kiállítását Judd Blackwater kihasználta, így a harmadik harmad elején már hárommal vezetett a hazai gárda (3–0). Marek Slovák gyorsan beütötte a következőt is (4–0), és bár Rasmus Kulmala emberelőnyben megeresztett lövése nyomán megszületett a sorozat első DVTK-gólja (4–1), az utolsó két szó a szlovák együttesé volt.

Fél perccel a szépítés után Slovák talált be kettős emberfórból (5–1), majd öt másodperccel a végső dudaszó előtt az első gólt ütő Róbert Lantosi lövése is beakadt (6–1).

SZLOVÁK EXTRALIGA
1. FORDULÓ

MAC ÚJBUDA–MHC NOVÉ ZÁMKY (szlovák) 1–7 (1–2, 0–2, 0–3)
Tüskecsarnok, 920
néző. V: Milan Novák, Adamec, Sefcík, Gegán (szlovákok)
MAC: Rajna – Pozsgai, MACAULAY (1) – Burt, Dudás – Vokla, Garát – Fejes; Dansereau, LANGKOW 1, Klempa – Terbócs, Nagy K., Odnoga – Bodó, Brown, B. Orban – Szigeti, Kreisz, Szabad. Edző: Majoross Gergely
NOVÉ ZÁMKY: Kosaristan – Kudla, Andersons – Zatko (2), Hain – Michal Novák (1), Ordzovensky – Hatala, König; POSPÍSIL 2 (1), Hruska (1), STRAUCH 2 (1) – Ruckay (2), ZBORIL 1 (2), Jurík 1 – Nejezchleb, Fábry 1, Rogon – Bajtek, Videlka (1), Ondrusek. Edző: Milan Jancuska
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Kaptunk egy egyértelmű üzenetet, hogy ennél jobbnak kell lennünk – de ennél tudunk is sokkal jobbak lenni. Most valamiért lassúak voltunk, sok párharcot veszítettünk, és a speciális játékban is nagy volt a különbség: az ellenfél kihasználta az előnyeit, mi nem, így nem is lehetett más az eredmény.
Milan Jancuska: – Érdekes tapasztalat volt, mert ez a pálya sokkal nagyobb, mint a mi otthoni, érsekújvári pályánk, de jól felkészültünk. Sokat játszottunk fórban, és több gólt is tudtunk szerezni emberelőnyből, míg a MAC kihagyta az ilyen helyzeteit, ez döntött.

HK NITRA (szlovák)–DVTK-JEGESMEDVÉK 6–1 (1–0, 1–0, 4–1)
Nyitra, 2758
néző. V: Goga, Jonák, Kollár, Rojík (mind szlovák)
HK NITRA: Simboch – Mezei (1), McCormack (1) – Rais (1), Morrison 1 – Versteeg, Rácz – Pupák, Gasparovic; Blackwater 1, M. Slovák 2 (1), Bucek – Mychan (1), Richard, Lantosi 2 (1) – Scheidl, Bortnák, Rapác (1) – Hrusík, Caládi, Pätoprsty. Edző: Antonín Stavjana
DVTK: Adorján – Crawford, Kiss D. – Szirányi B. (1), T. Slovák – Rusk, Milam – Láda B., Vojtkó; Miskolczi, Galanisz, Magosi B. – Z. Pance, Kulmala 1, Somogyi – Harrison, Vas J. (1), Loiseau – Ritó, Hajós, Vincze P. Edző: Glen Hanlon
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Glen Hanlon:
– A mai meccsen kiderült, hogy tudunk játszani a legjobb csapatokkal a legmagasabb szinten, de az is kiderült, hogy ha nem használjuk ki a lehetőségeinket, akkor az ellenfél könyörtelenül meg fog minket büntetni. A kulcsmomentum az volt, hogy mi elpuskáztunk két, öt a három elleni helyzetet, míg ellenfelünk beütötte az emberelőnyöket. Van miből építkeznünk, ám rengeteget kell még tanulnunk.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Banská Bystrica–Liptovsky Mikulás 4–5 – h. u.
Kosice–Zvolen 5–2
Zilina–Detva 4–5
Trencín–Poprad 4–2
Korábban játszották
Detva–HK Orange 20 4–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik