Női jégkorong-vb: Cortina prédikált, a játékosok újra mosolyognak

KAPOLCSI-SZABÓ BENCE (Brampton)KAPOLCSI-SZABÓ BENCE (Brampton)
Vágólapra másolva!
2023.04.09. 20:55
null
(Fotó: <a href="https://www.facebook.com/media/set/?vanity=magyarjegkorong&amp;set=a.540240568227102" target="_blank">Facebook/Magyar Jégkorong</a>)
Nehéz feladat vár a magyar női jégkorong-válogatottra hétfőn, hiszen a csoportot vezető Finnországgal találkoznak a mieink. A meccs előtti napon edzésre és pihenésre egyaránt jutott idő.


A PAT CORTINA-EFFEKTUS megint csak érezhető volt a magyar női jégkorong-válogatott tagjainak hangulatán. A svédek elleni négygólos vereséget követően a másnapi edzés már elszántan kezdődött, amíg tartott intenzív volt, és mosollyal az arcokon ért véget.

„Húsvét vasárnap lévén, Pat Cortina felvette a képzeletbeli papjelmezét, és ahogy ő fogalmazott, prédikált nekünk. Elmondta, min kell változtatnunk, és kiemelte, hogy rossz irány, ha azzal foglalkozunk, mit tudunk kivenni a csapatból. Mindenkinek azt kell szem előtt tartania, mi az, amit be tud tenni a közösbe azért, hogy mindannyiunk célját elérhessük. Ha pedig mindenki eleget ad, akkor abból következik, hogy mindenki eleget fog kapni is” – mondta a Nemzeti Sportnak Kreisz Emma, a női válogatott csatára.

A vasárnap délelőtti edzést követően a csapat játékosai kicsit elterelik figyelmüket a jégkorongról, hiszen pihenéssel és csapatépítő programmal telik a nap hátralevő része.

„Ötfős csoportokra osztottak minket, mindegyik csoportnak egy-egy évtizedet kellett a maga látásmódja szerint bemutatni egy saját készítésű videó által. Ezeket az alkotásokat mutatjuk majd meg egymásnak délután. Biztos vagyok benne, hogy javítani fog mindenki hangulatán. Mi a 2010–2019-ig tartó időszakot dolgoztuk fel, ami azért is nagyon érdekes, mert ebben az időintervallumban rengeteget fejlődött a magyar női jégkorong, illetve a csoportunkból mindenki teljesen más élethelyzetben volt. Én 2010-ben még tízéves sem voltam, de volt, aki ebben az évtizedben már Las Vegasban bulizott. Azt igyekeztünk bemutatni, hogyan értek össze a szálak” – mondta a mindössze 19 éves támadó.

Természetesen a csapat csak azután lazít kicsit, hogy a felkészülési munka és az elemzés legnagyobb részét már elvégezte. A második meccs utáni délután pihenéssel, regenerálódással telt, este pedig elemzés és megbeszélések zárták a napot.

„Azt a tanulságot vontuk le a svédek elleni meccsből, hogy legközelebb sokkal jobban kell összpontosítanunk az előttünk álló feladatokra. Olyan keményen kell dolgoznunk hatvan percen keresztül, mint ahogy akkor tettük, mikor felálltunk kétgólos hátrányból, mert világbajnokságon nem lehet meccset nyerni maximális energiabefektetés nélkül. A vasárnapi edzésünknek leginkább átmozgató jellege volt, nem a svédek elleni hibáink tükrében készültünk, hanem saját magunkra figyeltünk” – tette hozzá Kreisz Emma.

Hétfőn, magyar idő szerint délután öttől a csapatra nehéz feladat vár, hiszen a csoport papíron legerősebb válogatottja, Finnország ellen mérkőzik. Hiába a finnek az esélyesek, afelől semmi kétség, hogy Pat Cortina együttese apait-anyait belead majd, hogy meghálálja a rá fogadók bizalmát. A csapatok helyzetét nehezíti, hogy helyi idő szerint ismét délelőtt 11 órától találkoznak, de Kreisz Emma szerint ez nem lehet kifogás.

„Kényelmesebb este játszani, hiszen akkor előtte részt vehetünk egy átmozgató edzésen, és fejben is van időnk felkészülni, olyankor az egész nap a kihívásra való koncentrálással telik. Most azonban azt a helyzetet kell megoldanunk, hogy délelőtt játszunk, és nem csak nekünk, hanem az ellenfelünknek is” – mondta a University of Minnesota támadója a Nemzeti Sportnak.

RÉVÉSZ ZSUZSA MÁR VÁRT A LEHETŐSÉGRE

– Nehéz volt meccs közben, hirtelen beállnia Németh Anikó helyére a kapuba?
– Nagyon izgultam, ugyanakkor már vártam is a lehetőséget – válaszolta Révész Zsuzsa. – Csak arra tudtam koncentrálni, hogy a kapumra érkező első lövést megfogjam, fontos volt számomra, hogy ne rontással kezdjek és szerencsére nem is így lett. Miután felvettem a fonalat, szerintem egész jól ment a védés.

– Ha jól tudom édesapja és a bátyja is elkísérték a tornára. Beszélt velük meccs előtt vagy után?
– A meccs után beszéltem velük, nagyon büszkék voltak rám, ez pedig rengeteget jelent nekem. A meccs előtti jeges edzésnél a testvéremnek kidobtam egy korongot és kérte, hogy majd írjam is alá.

– Klubcsapatában fiúkkal készül, igaz?
– Igen, csak fiúkkal készültem. Egy női utánpótlás csapat van, de a fiúknál gyorsabb és agresszívabb a játék, ez pedig segít nekem, hogy készen álljak egy felnőttvilágbajnokságra is.

– Motoszkál a fejében, hogy egy jó világbajnoki szereplés akár külföldi szerződést is érhet?
– Igen, remélem, hogy kapukat nyit majd előttem az itteni teljesítményem, hiszen a koromból adódóan a fiúkkal már nem folytathatom az edzést, így mindenképpen váltanom kell majd. Vannak terveim, de még biztosat nem mondhatok.

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
NŐI ELIT JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
B-CSOPORT
Április 7.
Franciaország–Magyarország 2–4
Április 8.
Svédország–Magyarország 6–2
Április 10.
17.00: Finnország–Magyarország – élőben az NSO-n!
Április 11.
17.00:
Németország–Magyarország – élőben az NSO-n!

A B-CSOPORT ÁLLÁSA

M
Gy
HGy
HV
V
LG–KGGk
P
1. Finnország 3 3 21–3 +18 9
2. Németország21
1
6–5+13
3. Svédország 2
1 2
10–12 –2
3
4. Magyarország 2
1
1 6–8 –2 3
5. Franciaország 2 2
3–18 –15 0
Az első három helyezett jut a negyeddöntőbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik