Női jégkorong-vb: az Egyesült Államoké az aranyérem – videók

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.04.17. 07:53
null
Az Egyesült Államok nyerte a női jégkorong-világbajnokságot (Fotó: Getty Images)
Az Egyesült Államok nyerte a női jégkorong elit-világbajnokságot a kanadai Bramptonban. Az USA a döntőben 6–3-ra győzte le a házigazda Kanadát.

A csoportmérkőzésüket szétlövések után Kanada nyerte meg. Az Egyesült Államok a döntőben visszavágott, és 6–3-as győzelmével megnyerte a női jégkorong elit-világbajnokságot.

Kanada ugyan háromszor is vezetett, az amerikaiak mind a háromszor egyenlítettek, majd az utolsó harmadban összesen négy gólt lőve eldöntötték a mérkőzést. A kanadai Brianne Jenner a második harmadban kétszer is betalált, azonban végül nem ő, hanem a háromszor is eredményes Hilary Knight volt a nyerő ember. A döntőt végül Cayla Barney döntötte el két perccel a vége előtt egy üres kapus lövéssel.


Kanada nem tudta megvédeni a címét, az Egyesült Államok nyerte meg a döntőt. Hilary Knight három góljával átlépte a 100 elért pontot a női világbajnokságokon. Knightnak ez volt a 13. vb-érme, amivel utolérte Hayley Wickenheisert, míg kilencedik aranyérme azt jelenti, hogy megelőzte Danielle Goyette-et.



JÉGKORONG
NŐI ELIT-VB, KANADA
DÖNTŐ
Egyesült Államok–Kanada 6–3
(1–1, 1–2, 4–0)

Korábban:
Az 5. helyért
Finnország–Svédország 3–1
(1–1, 1–0, 1–0)
A 3. HELYÉRT
Csehország–Svájc 3–2
(2–1, 1–1, 0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik