Jégkorong: vezetett, de ismét kikapott Szlovéniától a férfiválogatott

Vágólapra másolva!
2023.05.04. 21:19
A magyar férfi jégkorong-válogatott felkészülési mérkőzésen 4–2-re kikapott Szlovéniától a budapesti MVM Dome-ban.
Két gólt ugyan szerzett a magyar válogatott, de ez nem volt elég (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Két gólt ugyan szerzett a magyar válogatott, de ez nem volt elég (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Méltó környezet egy hokimeccsnek.

Már két órával a kezdő korongbedobás előtt szállingózott a nép az MVM Dome irányába, ahol egy nappal a zárt kapu mögött rendezett, 4–0-ra elveszített Magyarország–Szlovénia felkészülési mérkőzés után csütörtökön változatos programokkal várták a „visszavágó” iránt érdeklődőket, játékkonzolokon jégkorongozhattak a következő generáció (vagy a korábbi generációk kísérletező kedvű) tagjai, hokis céllövölde mellett a honvédség is kitelepült – szerencsére az nem céllövöldét üzemeltetett, hanem toborzópontot helyezett ki, valamint a rézfúvós zenekara szórakoztatta a korán érkezőket. Az ezúttal fél házra limitált kapacitású kolosszális dómba lépve aztán a nem tömött, de népes folyosókon elcsíphettünk egy-két beszélgetést, ahogy az „utánpótlás”, azaz a mérkőzésre kilátogató gyerekek azon tanakodnak, vajon nyer-e a magyar válogatott. Sajnos nekik rossz híreket tartogatott az este...

A küzdőtérhez érve konstatálhattuk: ez már legalább európai, de talán világszínvonalú körítés egy hokimeccshez, méretben és minőségben egyaránt. Időközben a pályára bekorcsolyázott a legendás műsorvezető és jégkorongozó, Egri János, hogy a mieinkkel melegítsen – bár a meccskeretbe nem fért be végül, maradjunk annyiban, szeretnénk mi is 86 évesen úgy mozogni és korcsolyázni, mint ő... A találkozó előtti szórakoztatás is szintet lépett – az óriáskivetítő segítségével a közönséget is bevonták, a főleg tengerentúlról ismert csókkamera és hasonló interaktív programokkal töltötték ki a holtidőt. És ilyenkor volt csodás élmény megpillantani a jég közepén a magyar válogatott logóját, a piros szökkenő szarvast, ami emlékeztetett: mindezért nem kellett Kanadába vagy Finnországba elutazni, itthon vagyunk.

Közben azért egy mérkőzés is elindult, a korai szakaszban a vendégek uralták a játékot, de a hazai publikum is okkal morajlott fel például Fejes Nándor távoli kísérleténél, vagy amikor az ellenfél kapuja előtt ólálkodó Nagy Krisztiánt mellkason lőtték koronggal, és így lett majdnem gól. Az első magyar emberelőny alatt aztán felrobbant a csarnok, amikor Vincze Péter egy kipattanót kotort a ketrecbe, nem sokáig maradt azonban felhőtlen az öröm, hiszen Szlovénia megfordította az állást.

A második harmadban a magyar együttes folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét, végül mégis egy egyéni megvillanásnak köszönhetően egyenlített, Galló Vilmos lopott korongot a támadóharmadban, és lőtte ki mesterien a hosszú sarkot.

A záró játékrészben küzdöttek, próbálkoztak becsülettel a mieink, mindenképp olyan csapat képét mutatták, amelynek lehet, érdemes szurkolni, a végjátékban mégis a szlovének kotortak be egy gólt, zsebkendőnyi résen tuszkolták át Rajna Miklós alatt valahogy, bár ez sokaknak nem tűnt fel a kapu előtt eközben kialakuló kisebb tömegverekedés közepette. Az utolsó két percre kanyarodva még a sajnos lassan menetrendszerűvé váló üres kapus gólt is bekapta nemzeti csapatunk, a végeredmény tehát 4–2 lett Szlovénia javára. Viszont hogy a pozitívumokra koncentráljunk: tekintve, hogy a majdnem 7500 néző milyen remek hangulatot teremtett az MVM Dome-ban, tűkön ülve várjuk, hogy Kanada ellen az előrejelzések alapján 17-18 ezer szurkoló mit varázsol majd a csarnokba.

JÉGKORONG
Vb-felkészülési mérkőzés
MAGYARORSZÁG
SZLOVÉNIA 2–4 (1–2, 1–0, 0–2)
MWM Dome, 7363 néző V.: Babic, Soós, Kis-Király, Váczi D.
MAGYARORSZÁG: Rajna – Stipsicz, Fejes / Szabó B., Hadobás / Kiss R., Horváth M. / Garát, Pozsgai – Sebők, Hári J. (1), Galló 1 / Erdély Cs., Bartalis I., Sofron (1) / Nagy G., Papp K., Terbócs / Csányi, Nagy Krisztián, VINCZE P 1. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine
SZLOVÉNIA: Kroselj – Gregorc 1, Pavlin / Crnovic, Podlipnik (1) / Cepon, Masic / Stojan – Jeglic (1), Urbas, Verlic (1) / DROZG 1, Simsic (1), Tomazevic 1 / CIMZAR 1, Pance, Zajc / Bericic, Koblar, Maver. Szövetségi kapitány: Matjaz Kopitar
Kapura lövések: 32–35. Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 5/1.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik