Jégkorong-vb: mindenki egészséges a magyar válogatottnál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 12:21
null
A hangulatra nincs panasz a franciák legyőzése után (Fotó: MJSZ)
A svédek ellen közép-európai idő szerint 15.20 órakor kezdődő világbajnoki mérkőzés délelőttjén a magyar jégkorong-válogatott csaknem háromnegyede, 18 játékos edzett a tamperei Nokia Aréna központi pályáján, és mindenki egészségesen várja az összecsapást.

Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata a dánoktól és az amerikaiaktól elszenvedett papírforma-vereséggel nyitott, majd a 3. fordulóban, kedden hosszabbítás után legyőzte a franciákat, így a hatodik helyről várja a folytatást.

A veretlen svédek, valamint a címvédő, olimpiai bajnok, világranglista-vezető, hazai pálya előnyét élvező finnek elleni pénteki összecsapáson nincs reális esély a pontszerzésre. Velük szemben inkább az lehet a cél, hogy felpörgessék a csapatot a németek elleni vasárnapi, és különösen az osztrákokkal szembeni, minden bizonnyal a bennmaradásról, illetve kiesésről döntő hétfői ütközetre.

A svédek keretében tíz NHL-es, tíz hazai és négy svájci élvonalban szereplő játékos található. A mérkőzésre az eddiginél több, mintegy 1200 magyar szurkolót várnak.

Mindkét északi gárdát eddig egyszer sikerült legyőzni, Budapesten egy-egy ligaválogatottat, ráadásban. Az egy-egy tétmérkőzésen viszont nem termett babér a mieinknek, akik még gólt sem lőttek.

A svédekkel 1935. január 21-én (32 259 nappal ezelőtt), a davosi vb-n találkozott a magyar csapat, a finnekkel 2016. május 11-én Szentpéterváron, az eredmény mind a kétszer 0–3 lett.

Az összesített mérlegben a svédek ellen az egy győzelem (2–1 hosszabbítás után, 2007. március 29.) mellett hat vereség áll, a gólkülönbség 6–23. A finnekkel szemben a nyitó siker (4–3, szétlövés után, 2009. április 2.) után három vereség következett, a gólkülönbség 5–18.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik